Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA DOPING

Što ako Vušković dobije četiri godine suspenzije? Završio bi karijeru, neće moći trenirati

HSV-ov Vuškovi? pod dvogodišnjom suspenzijom zbog dopinga
Foto: Arne Dedert/DPA
1/4
05.04.2023.
u 18:21

Hrvatski stoper odbio je nagodbu kojom bi odradio jednogodišnju suspenziju, da bi u konačnici dobio dvije godine. No, antidopinška agencija sada se žali i traži da se kazna podupla.

Hrvatski branič koji igra za Hamburg Mario Vušković (21) suspendiran je na dvije godine jer je bio pozitivan na EPO sredinom rujna 2022. godine. Testom obavljenim 16. rujna 2022. na treningu utvrđeni su mu tragovi EPO-a u urinu u uzorcima A i B. Dvogodišnja kazna protiv Vuškovića stupila je na snagu 15. studenog 2022. godine, a igrač i drugoligaški klub iz Hamburga (HSV) žalili su se na odluku DFB-a.

Dvogodišnja suspenzija Vuškovića iznenadila je sportsku javnost u Hrvatskoj. Posebice jer je prije desetak dana navodno odbio nagodbu kojom bi bio suspendiran na godinu dana. U velikom dijelu nogometne javnosti taj se Vuškovićev stav tumačio kao najava pozitivnog ishoda. Mario se ne osjeća krivim, no prema ovoj odluci suda Njemačkog nogometnog saveza na teren će se vratiti tek u studenom 2024. godine, dva dana prije 23. rođendana.

No to nije kraj lošim vijestima za mladog hrvatskog nogometaša. Naime, Njemačka antidopinška agencija (NADA) uložila je žalbu na presudu i traži četiri godine suspenzije.

"Nakon što smo dobro proučili dokaze i presudu, odlučili smo uložiti žalbu na Federalnom sudu Njemačkog nogometnog saveza. Tražit ćemo da se Marija Vuškovića kazni s četiri godine zbog kršenja pravila o dopingu", objavila je NADA.

31.03.2023, Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf, GER, 2. FBL, Fortuna Düsseldorf vs Hamburger SV im Bild / picture shows Hamburger Ludovit Reis (Hamburger SV, #14) hält das Trikot von Mario Vuskovic (Hamburger SV, #44) hoch Foto © nordphoto GmbH / Schulze *** Local Caption *** Photo: nordphoto GmbH / Schulze/NORDPHOTO
Foto: nordphoto GmbH / Schulze/NORDPHO

Vušković se ne osjeća krivim, a podržava ga i njegov klub HSV. Najavio je pravnu borbu i angažirao najbolje odvjetnike. Dobije li uistinu četiri godine suspenzije, to će vrlo vjerojatno značiti i kraj njegove karijere. Jer, u te četiri godine Vušković ne bi smio trenirati ni s kojom momčadi pa bi mu bilo gotovo nemoguće nakon tako dugog vremena bez pravih treninga vratiti se natjecateljskom nogometu.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
Kujttim
19:19 05.04.2023.

Uvijek je tako kod nagodbi. Trebao je pristati na 1 godinu i surađivati s istražiteljima. Vušković se odlučio za aktivnu obranu i sada riskira 4 godine. Da je Sanader sklopio nagodbu dobio bi ukupno 15 godina zatvora i nakon 10 bi bio vani. Ovako, do sada ima 19 godina zatvora i prijeti mu još jedna kazna od 5 godina, te će ukupno u zatvoru provesti najmanje 16 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije