Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO SOKOLOVO

Stigla potvrda! Dinamo nezasluženo slavio protiv Hajduka, čak dva pogotka iz zaleđa

Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
27.05.2019.
u 21:36

Ovakve sumnjive situacije od iduće sezone bi na našim stadionima trebale nestati jer sucima u pomoć dolazi VAR

U nedjeljnom derbiju posljednjeg kola HNL-a Dinamo je Hajduku zabio dva pogotka iz zaleđa.

Potvrdio je to Mario Strahonja u emisiji Stadion HRT-a.

Sporni su drugi i treći pogodak plavih

 - Gavranovićeva noga je na liniji i radi se o minimalnom zaleđu. Ovo je pomoćni sudac trebao vidjeti, u derbijima moramo očekivati i imati odlične suce. Ovo pomoćni sudac na derbiju mora vidjeti - kazao je Strahonja za drugi pogodak kada je Švicarcu asistirao Ademiju. 

Treći pogodak Dinama stigao je također nakon zaleđa kada je Gavranović dobio loptu na desnoj strani, no propustio ju je Ademiju, ali je bio u zaleđu i time je utjecao na igru.

- Igrač Hajduka ne vidi pomoćnog suca i nema spoznaje da se Gavranović nalazi u zaleđu koji se sa svojim kretnjama aktivira i utječe na obrambenog igrača i samim time ga stavlja u nekomfornu zonu da bolje reagira prema Ademiju. Tu je sasvim jasno da se radi o zaleđu. Sudac je nakon nekoliko trenutaka dogovora odlučio priznati gol i pogriješio je - rekao je Strahonja.

Strahonja je obranio Bebekovu odluku pred kraj susreta kada je Hajduk tražio najstrožu kaznu nakon što je lopta pogodila u ruku Theophilea Catherinea, ali 'oko sokolovo' smatra da je tu sve u redu. 

- Ovo je polustav obrambenog igrača čija ruka se nalazi u prirodnoj poziciji, udaljenost nije velika i ova ruka nije kažnjiva. Uvjeren je bio i jako dobro postavljen, dobro je prepoznao situaciju. On ima pravo na prirodni položaj ruke, on je napravio rotaciju i pokušao maknuti ruku. Lopta je pogodila ruku i to nas je malo obmanulo, ali tu nema penala - rekao je Strahonja.

Ovakve sumnjive situacije od iduće sezone bi na našim stadionima trebale nestati jer sucima u pomoć dolazi VAR

>>> Pogledajte slavlje igrača Dinama nakon derbija u galeriji na vrhu teksta

Komentara 19

DU
Deleted user
07:17 28.05.2019.

Šuker i Hrvatski fudbalski savez uvode VAR jer su mislili da je to kratica za VARanje.

DM
dmaravi5
21:56 27.05.2019.

evo i sudački ekspert kmeči kako to vole reći dinamovci dva nedosuđena zaleđa protiv hajduka iz kojih su postignuti zgodici, penal protiv rijeke koji nije postojao... slučajnost...hahahaha ma bravo hns, zadržali ste pravac kretanja

DO
Domo100
23:31 27.05.2019.

Ha ha kakva sudacka ekspertiza ,pa sta se sve neradi da se umanji dinamova pobjeda ,sam kaze ,gavranoviceva noga je na crti i to je zaledje ,to su neka najnovija pravila ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije