Naslovnica Sport Borilački sport

Mirko Filipović nije bio dopingiran!

'Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode.'
09. siječnja 2016. u 20:30 64 komentara 27562 prikaza
Mirko Filipović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U petak 8. siječnja navečer na elektroničku poštu Mirka Filipovića stigla je poruka koja mu je bitno popravila raspoloženje. A ono je tijekom studenog bilo znatno umrljano dvogodišnjom suspenzijom Američke antidoping agencije (USADA), a potom i salvom medijskih osuda koje su uslijedile.

No, u Cro Copovu slučaju došlo je do velikog obrata, i to nakon USADA-ina službenog nalaza urina i krvi, koji je potpisala odgovorna osoba, izvršni direktor Travis T. Tyvart:

- Dragi Mirko, kao dio našeg izvannatjecateljskog testiranja, vaš smo uzorak uzeli 4. studenog, a ovim vas informiramo da prikazani rezultati ne pokazuje prisutnost bilo kakve nedopuštene supstancije ili metode. Prema primjenjujućim pravilima, mi možemo napraviti još jednu analizu pa ćemo zadržati sve uzorke - stoji u poruci koju je ekskluzivno Večernjem listu pokazao naš najuspješniji borac u povijesti.

Mirko sumnja da ovo izvješće, koje ga je toliko kopkalo, ne bi niti dobio da na njemu nije inzistirao...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili prelistajte e-izdanje!

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • paosmarsa:

  A njegovo priznanje?

 • Avatar kravata
  kravata:

  Eto vidite nije ni sanader ukrao vec samo uzeo i nije kriv.

 • Avatar zoran12
  zoran12:

  Pa sam je rekao da je uzimao hormon rasta koji je na listi zabranjenih supstanci. Nekako više vjerujem amerima i njihovoj anti doping kontroli negoli lažljivom večernjaku.