Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA RAVNODUŠNO

Srpski komentator hladno ispratio golove Hrvatske: 'Šok u Bursi'

Kovačić zabio i drugi gol Turcima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
29.03.2023.
u 12:54

Vatreni su u Bursi upisali prvu pobjedu kvalifikacija za Euro 2024., koji će se održati u Njemačkoj. Kovačić je dvaput matirao turskog vratara, a reakcija na golove iz susjedstva postala je viralna.

Nakon što su ispustili pobjedu u posljednjim sekundama utakmice protiv Walesa (1:1) na Poljudu, nogometaši hrvatske reprezentacije odgovorili su na najbolji mogući način i na užarenom gostovanju kod Turske, ponajboljeg protivnika skupine, slavili s 2:0 na krilima dvostrukog strijelca Matea Kovačića. Time su vatreni preuzeli vodstvo u skupini D, u kojoj imamo četiri boda, koliko i drugi Velšani, ali uz bolju gol-razliku.

- Čestitam našoj reprezentaciji na pobjedi protiv velikog suparnika u sjajnom ambijentu jer nije lako doći ovdje i pobijediti. Turska je stvorila dobre šanse na početku, imali smo malo sreće i sjajnog vratara u prvih 20 minuta, a nakon toga u potpunosti smo dominirali. Pokazali smo svoju pravu kvalitetu i snagu. Hvala Turcima na gostoprimstvu i korektnom navijanju, posebno na pljesku Luki Modriću – time su pokazali poštovanje i razumijevanje njegove veličine - rekao je izbornik momčadi Zlatko Dalić.

Kako su igrali naši nogometaši? Naravno, najveću je ocjenu - 'devetku' - zaradio Kovačić, a slijedili su ga Livaković (8), Pašalić (7.5) te Šutalo, Stanišić i Modrić (7). Iako su Turci statistički dominirali u napadačkim parametrima, bili smo konkretniji te iskoristili svoje šanse izgrađene kroz posjed i pas igru. 

Kovu su upitali je li spreman zamijeniti kapetana Modrića.

- Ima još Luka za igrati, izgleda kao mladić. I za svjetsko i za europsko. Idemo pozitivni u Ligu nacija i zašto ne pokušati osvojiti.- zaključio je.

Nastup Hrvatske pratio se i u susjedstvu, a reakcije jednog srpskog komentatora postale su viralne na društvenim mrežama. Naime, izrazito je ravnodušno ispratio golove 'kockastih', a nakon prvog pogotka Kovačića rekao da se dogodio 'šok u Bursi'. 

@balkansport4k

Turska vs Hrvatska 0:2 🎙️🇭🇷🇷🇸🎙️

♬ original sound - balkansport4k

Plasman na Euro izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će vatreni svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.

 

Komentara 19

Avatar antikomunist2
antikomunist2
13:39 29.03.2023.

Zato su se radovali komentatori u Europskoj uniji u koju politološki, društveno i kultorološki pripadamo. Osobno mi je krajnje svejedno što rade istočnaci.

DU
Deleted user
14:16 29.03.2023.

Zašto je tu tablica Qualification Group G u kojoj se nalazi srbijica, ta zemlja orlova potkresanih krila i majka potamanjenih belih orlova!

FR
fraca
14:20 29.03.2023.

Kad primjetim muk komentatora, meni je kao da smo dva gola dali. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije