Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDILI TURSKU

Ovako se gine za hrvatski dres. Stanišić jednim potezom pokazao što je reprezentacija

Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
29.03.2023.
u 10:28

Josip Stanišić imao je ključnu ulogu kod prvog pogotka, ali situacija iz 32. minute osobito je pokazala koliko mu znači predstavljanje Hrvatske.

Veliki posao napravio je sinoć Josip Stanišić (22) na desnom beku. U prvi je sastav ušao umjesto Josipa Juranovića pa opravdao očekivanja i nastavio s dobrom formom, koju je u dresu Bayerna pokazao protiv PSG-a u Ligi prvaka. Jura je kasnije ušao u igru, ali nije ga zamijenio, već igrao ispred njega, čime je Dalić pokazao da može s obojicom na terenu, a istovremeno isprobao novo rješenje za krilnu poziciju.

Vatreni su na kraju nad Turskom slavili s 2:0, a jedan od igrača koji su se iskazali bio je upravo Stanišić. Imao je ključnu ulogu kod prvog pogotka - nakon što ga je sjajnom dugom loptom pronašao Josip Šutalo, izbio je pred Ferdija Kadioglua pa dodavanjem prema Pašaliću izbacio Caglara Soyuncua, a Mario dodao Kovačiću za vodstvo naših nogometaša. 

No, u 32. minuti posebno je oduševio potezom. Turci su na svojoj desnoj polovici pokušali prebaciti na lijevu stranu naše polovice terena - Stanišić je prvo nadvisio Kadioglua, odigrao dodao Pašaliću pa mu ovaj vratio, činilo se da će Kadioglu prvi doći do nje te ju izbiti, ali Josip se glavom hrabro išao na njegovu kopačku te izašao kao pobjednik. Prošao je i Calhanoglua pa stigao sve do vratara, no u konačnici ostao bez udarca. Hrvatska je trebala na kraju dobiti korner, ali sudac je pokazao na gol-aut. 

Nahvalio ga je i poznati lovac na talente Jacek Kulig.

- U sjeni su Joška Gvardiola, ali Josip Šutalo i Josip Stanišić su jako, jako važni igrači za Hrvatsku. Dva iznimno podcijenjena braniča - napisao je Kulig, vlasnik stranice Football Talent Scout, na Twitteru.

28.03.2023., stadion Timsah Arena, Bursa, Turska - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, skupina D, 2 kolo, Turska - Hrvatska. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stanišić, rođen u Münchenu, igrao je za U-19 reprezentaciju Njemačke prije nego što je odlučio postati dio vatrenih u listopadu 2021. Početkom 2017. pridružio se školi nogometa Bayerna i četiri kasnije dogurao do prve momčadi, čiji dres danas uprkos žestokoj konkurenciji nosi. Prema Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura. Bio je zadovoljan nakon utakmice.

- Velika pobjeda, očekivali smo ovako tvrdu utakimcu, jednostavno bilo je nekih individualnih grešaka, ali mislim da smo u defanzivnom dijelu odradili jako dobru utakmicu, u ofenzivnom iskoristili prilike. Livaković je branio odlično. Dobro se osjećam kad igram s Gvardiolom. Sigurno da možemo napraviti velike stvari - zaključio je. 

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:04 29.03.2023.

Neymar bi za ovo završio u bolnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije