Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK IZ TOKIJA

Srebrni Stipanović sletio u Hrvatsku! Slavlje tek počinje

Tokio: Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju u klasi Laser
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
04.08.2021.
u 12:30

Nakon Zagreba, Tonči ide u rodni Split gdje će mu također biti pripremljen spektakularni doček u organizaciji njegovih prijatelj i kolega iz matičnog kluba Mornar.

Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a danas oko podne sletio je u zagrebačku zračnu luku, gdje mu je organiziran doček.

- Što reći...Stvarno sam sretan i ponosan što stojim tu ispred vas s ovom medaljom. Bilo je teško, spremali smo se pet godina. Nije bilo sjajno na neke momente, ali ovaj put smo išli još jednu stepenicu naprijed i stvarno sam sretan i ponosan - kazao je Stipanović.

Njegov trener Jozo Jakelić također se kratko osvrnuo na uspjeh u Tokiju:

- Nemam što puno reći. Što se nas dvojice tiče, ovo su nam prve igre da nismo imali što izgubiti. Mislim da smo se spremili dobro. Što se tiče Pariza idemo, pa ćemo vidjeti što će tamo biti. - zaključio je.

Hrvatski jedriličar uspješno je prije tri dana odvozio zadnji plov klase laser, u koji je ušao kao trećeplasirani u poretku, i ostvario velik uspjeh. 

Tonči je tako postao prvi hrvatski jedriličar koji je osvojio dvije olimpijske medalje. No, kaže da mu nije toliko važna povijesnost njegova dometa koliko ovo:

– To što sam ja postao prvi s dvije olimpijske medalje manje je bitno. Puno je važnije da ova medalja potakne djecu da počnu jedriti.

Za hrvatsko jedrenje to je treća medalja u olimpijskoj povijesti. Prva je Stipanovićeva iz Rija, a drugu, i to zlatnu, na istim Igrama osvojili su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

– Osjećam se kao emotivna olupina. Sulud je tjedan iza nas. Četiri-pet godina pripremaš se za svakojake scenarije, no ovo je bilo iznad svih očekivanja. Ovo su meni pete Olimpijske igre, ali se ni jednom nije dogodilo ovoliko preokreta i neočekivanih situacija. - izjavio je Tončijev trener Jozo Jakelić.

No, bez sumnje sad je došlo vrijeme slavlja i odmora, a nakon Zagreba, Tonči ide u rodni Split gdje će mu također biti pripremljen spektakularni doček u organizaciji njegovih prijatelj i kolega iz matičnog kluba Mornar.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Matee i Tonija u Splitu

Komentara 1

DU
Deleted user
18:07 04.08.2021.

Stipanoviću , meštre od vjetra. Dobro nam došao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije