Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Spursi darovali metlu Utahu, Clippersi na 3-1 protiv Memphisa

'San Antonio Spurs guard Manu Ginobili (20) drives for a layup against Minnesota Timberwolves forwards Al Jefferson (25) and Corey Brewer (L) during the second half of their NBA basketball game in the
'ERIC MILLER'
08.05.2012.
u 09:05

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta u noći s ponedjeljka na utorak odigrane su dvije utakmice prvog kruga doigravanja

Evo još jedne metle u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije. Nakon što su Gromovi iz Oklahome pomeli aktualne prvake Dallas Maverickse, isto su učinili i San Antonio Spursi. Momčad s najboljim omjerom nakon osnovnog dijela sezone izbacila je u prvom krugu Utah Jazz nakon što je ostvarila pobjedu 87:81 u četvrtoj utakmici za čistih 4-0. Prvu su dobili sa 15 razlike, drugu 31, treću 12, a četvrtu najmanje, samo sa šest.

I za tu pobjedu trebao im je pravi Manu Ginobili, koji je sa 17 koševa predvodio svoju momčad. No, nije samo kvantitet tih koševa bitan. Prvo je pred kraj treće četvrtine zabio dvije uzastopne trice kad su džezeri došli na samo 61:58. A kad su u posljednjoj dionici istopili 21 koš zaostatka na samo četiri, upravo je on ukradenu loptu Tonyja Parkera pretvorio u polaganje i osigurao pobjedu.

– Uopće nisam bio zabrinut zbog njegove lošije pucačke forme. Pa to je Manu – rekao je trener Spursa Gregg Popovich.

Kod Grizlija Al Jefferson ubacio je 25 koševa uz 10 skokova.

Spursi u polufinalu Zapada čekaju pobjednika serije LA Clippers - Memphis. A kako sada stvari stoje, Duncan, Ginobili, Parker i društvo odmjerit će snage s Paulom, Griffinom i društvom. Naime, Clippersi su u četvrtoj utakmici svladali Memphis u produžetku 101:97 (87:87). Junak je bio Chris Paul koji je prvo zabrljao napad za pobjedu u osnovnom dijelu utakmice da bi zatim osam od svojih 27 koševa zabio u produžetku. Blake Griffin predvodio je sve strijelce sa 30 koševa, a za goste je Mike Conley postigao 25 koševa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije