Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na Gripama

Split u borbi za ostanak nakon produžetaka svladao Široki

'17.11.2012., dvorana Gripe, Split - ABA LIGA, 9. kolo, Split-Cibona.  Srdjan Subotic i Darryle Strawberry.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
02.03.2013.
u 21:10

Nikola Vujčić vratio se nakon ozljede, totalno je van kondicije, ali gurao se, borio, tukao, zabijao...

Kakva drama na Gripama, Split je u 23. kolu ABA lige nakon produžetaka svladao Široki sa 88:83 (20:15, 18:23, 18:18, 17:17, 15:10) i tako prekinuo niz od šest poraza zaredom. Vratili su se \"žuti\" iz pepela, već su bili poraženi, a onda se dvije sekunde prije kraja regularnog vremena ukazao Bruno Markulin. Široki je imao vodstvo 73:70, a onda je Markulin mrtav-hladan stavio tricu i utakmicu odveo u produžetke. U dodatnih pet minuta Splićani, totalno iscrpljeni, igrali su kao u transu, Siriščević je zabio tricu za 76:75, a kada je Subotić pogodio još jednu tricu za vodstvo Splita 81:75 slavlje na Gripama moglo je početi. Sada priča o ostanku sa splitske strane izgleda puno ljepše, pobijedili su direktnog rivala. Na Gripama je bilo puno emocija, Nikola Vujčić vratio se nakon ozljede, totalno je van kondicije, ali gurao se, borio, tukao, zabijao... Srđan Subotić imao je 11 asistencija, zabio je 18 koševa, kao i Vujčić. Njihovo iskustvo je vratilo \"žute\", a uz njih junaci pobjede su Siriščević, koji je prije neki dan došao iz amaterske lige i Markulin, koji ove sezone najčešće grije klupu.

- Nismo se predavali ni kada je utakmica bila izgubljena. Svaka čast momcima, valjda ćemo se izvući iz ove situacije u kojoj smo nezasluženo. Borit ćemo se do posljednjeg atoma snage da ostanemo u ligi - rekao je Ivan Mimica.

Trener Širokog Damir Vujanović izgledao je kao da su mu sve lađe potonule.

- Očekivali smo tvrdu utakmicu, po tko zna koji put ove sezone nismo ispoštivali dogovor u završnici, nismo napravili prekršaj i kasnije se nismo uspjeli vratiti - kazao je Vujanović.

Za posljednji napad u regularnom vremenu trener Splita Mladen Erjavec planirao je da loptu šutne Siriščević, ali nije imao ništa protiv što je to uradio Markulin.

- Imali smo trinaest razlike u drugoj četvrtini, nesmotreno smo dali lopte Širokom, vratili ih u utakmicu. Osjetio se grč zbog borbe za ostanak. Napadački smo odigrali dobru utakmicu. U posljednja tri kola očekujem da će nas jedna pobjeda dovesti u mirne vode ostanka u ligi, idemo to već odraditi u Podgorici slijedeće kolo - kazao je Erjavec.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mohito
mohito
09:49 03.03.2013.

bravo za split...inace mi nije jasno cemu ovim vecernjakovcima sluze ove tablice sa strane koje niko ne sredjuje (za aba ligu su jos u 16. kolu a odigrano je 23.) - sta u cijeloj redakciji nemogu naci nekog da to uredi jednom tjedno - ili nek potpuno izbace tablicu jer ovak stvarno ne znam kome sluzi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije