Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet se vraća

Španjolski počeli s grupnim treninzima, Englezi kreću od utorka

trening - koronavirus
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
18.05.2020.
u 17:52

Real Madrid je također počeo s treninzima u svom trening kompleksu u predgrađu glavnog španjolskog grada

Španjolski klubovi su u ponedjeljak krenuli s kolektivnim treninzima u manjim skupinama u skladu sa zdravstvenim protokolom kojeg je odredila La Liga, a s ciljem nastavka prvenstva u lipnju, poslije više od dva mjeseca pauze do koje je došlo zbog pandemije koronavirusa.

Igrači Barcelone vratili su se na terene svog centra već ujutro i na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se vidi nekolicina igrača poput Gerarda Piquéa i Sergia Busquetsa.

>> GALERIJA Bez gledatelja, maske i sigurna udaljenost... Evo kako izgleda nogomet nakon povratka

trening - koronavirus
1/24

Real Madrid je također počeo s treninzima u svom trening kompleksu u predgrađu glavnog španjolskog grada. Na fotografijama koje je objavio Kraljevski klub može se vidjeti kapetan Sergio Ramos kako trči s Danijem Carvajalom ili Marcelo s Raphaëlom Varaneom.

Početak treninga je treća faza "plana postepenog popuštanja" španjolske vlade koja je odobrila trening su skupinama s po deset igrača najviše. Ta se odluka odnosi na sve klubove pa i na Barçu i Real koji se nalaze u regijama gdje mjere popuštanja ne idu tako brzo.

"To je odluka s razine ministarstva. Bilo je vrlo važno da sve momčadi mogu trenirati jednako", izjavio je u nedjelju predsjednik LaLige Javier Tebas za Movistar+.

Nakon što je španjolsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka zbog pandemije koronavirusa, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. svibnja s najviše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera. Igrači moraju dolaziti odvojeno, već odjeveni za trening, s rukavicama i maskama i mjeri im se temperatura.

Javier Tebas nije ni u jednom trenutku razmišljao o završetku prvenstva te se nada da će se sezona nastaviti  "11.-12. lipnja".

"Ali mi radimo da budemo spremni kada god odrede da se prvenstvo nastavlja. Zdravstvene vlasti su te koje će reći kada ćemo nastaviti", ponovio je u nedjelju navečer Tebas.

Sa 231.350 potvrđenih slučajeva zaraze i 27.650 preminulih, prema zadnjim podacima zdravstvenih vlasti koji su objavljeni u nedjelju navečer, Španjolska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.

Engleski prvoligaši su u ponedjeljak postigli dogovor da od utorka počnu treninzi u "manjim skupinama".

Premier League je u ponedjeljak održala videokonferenciju za svih dvadeset klubova i prijedlog o treninzima u manjim grupama je dobio jednoglasnu potporu.

To je prvi korak "Projekta Restart' za nastavak prvenstva koje je prekinuto 9. ožujka zbog koronavirusa.

"Prvi korak povratka treninzima omogućuje momčadima treniranje uz poštivanje fizičkog distanciranja. Kontakt na treningu nije moguć, dodaje se u priopćenju Premier League u kojem se navodi da je odluka donesena uz savjetovanje s igračima, trenerima, liječnicima, neovisnim stručnjacima i predstavnicima vlade. 

"Strogi zdravstveni protokol najvišeg standarda osigurat će da svi koji se vrate treninzima to mogu napraviti u najsigurnijem okolišu", dodaje Premier League napominjući kako se nastavlja savjetovanje s igračima, trenerima, klubovima vezano za daljnje korake.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije