Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

PBZ pomaže žrtvama potresa i oboljelima od koronavirusa: Donirali su gotovo pet milijuna kuna

U ovim izvanrednim okolnostima PBZ grupa nastoji donacijama pomoći zdravstvenim ustanovama u suzbijanju pandemije koronavirusa (COVID-19) i liječenju oboljelih sugrađana, kao i sanaciji posljedica razornog potresa koji je pogodio grad Zagreb i okolicu. Do sada je PBZ grupa donirala zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj 4 900 000 kuna.
04. svibnja 2020. u 11:20 9613 prikaza
PBZ
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon donacije od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, PBZ grupa donirala je bolnicama dodatna 3,5 milijuna kuna.

Donacijom ukupnog iznosa od 3,5 milijuna kuna obuhvatila je sedam bolnica kojima je donirano svakoj po 500.000 kuna, to su: Klinička bolnica "Sveti Duh", Dječja bolnica Srebrnjak, Klinička bolnica Dubrava, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Klinička bolnica Merkur i Klinički bolnički centar Zagreb - Klinika za ženske bolesti i porode. Uz navedeno, donirano je i 400.000 kuna Općoj bolnici Pula.

Spomenute donacije dio su nastojanja PBZ-a i cijele Intesa Sanpaolo Grupe da se u ovim izvanrednim okolnostima pomogne zdravstvenim ustanovama i široj zajednici u kojoj poslujemo u suzbijanju COVID-19 pandemije i liječenju oboljelih građana.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb

PBZ | Autor : Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

"Jedna je Hrvatska, to svi uvijek trebamo imati na umu i pomoći našoj zemlji kad god to možemo a osobito sada u ovim izvanrednim okolnostima. Kao odgovor na potrebe naše zajednice još početkom veljače donirali smo milijun kuna Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" za nabavu medicinske opreme. Dva mjeseca kasnije, suočeni s COVID-19 pandemijom i snažnim potresom, odlučili smo donirati dodatna 3,5 milijuna kuna bolnicama za potrebnu medicinsku opremu. Ova donacija dio je našeg projekta društveno odgovornog poslovanja "Činim dobro svaki dan", putem kojeg kontinuirano pomažemo nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih ali isto tako odgovaramo i na aktualne potrebe našeg društva", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb .

Donaciju od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević kao i onu od 3,5 milijuna kuna, kojom je obuhvatila sedam bolnica,  PBZ grupa je realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan", kojim već više od deset godina pomaže zajednici. Projekt je Grupa pokrenula još 2008. godine kako bi kontinuirano i dugoročno pomagala zajednici u kojoj posluje, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do sada prikupila više od 19 milijuna kuna te ukupno realizirala 48 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. ​​​Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

PBZ | Autor : PBZ Foto: PBZ

Pomažimo zajedno! Postanite i Vi dio projekta "Činim dobro svaki dan". Uslijed brojnih dnevnih obaveza ponekad nam je teško odvojiti vrijeme i pomoći drugima iako bismo to željeli. Visa kartica sa srcem idealan je način da pomaganje drugima bude dio naše svakodnevice. Ova će kartica pružiti zadovoljstvo kupnje, a istodobno i pomoći najpotrebitijima.   

Putem Visa kartice sa srcem, pod motom „Činim dobro svaki dan“, PBZ grupa za svaku transakciju napravljenu ovom karticom izdvaja u svoj humanitarni projekt po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice, pomažući prikupljenim sredstvima djeci i mladima diljem zemlje i onim najpotrebitijima.

PBZ | Autor : Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Ako želite da dobra djela postanu i dio vaše svakodnevnice, postanite korisnik Visa kartice sa srcem ili donirajte online na www.cinimdobro.hr.

Sadržaj omogućio PBZ

objavili fotke
Nina Martina i Mario iz 'Života na vagi' javili su se s vjenčanja: Ljubav se proslavila na prekrasan način
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!