Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Dominiković

Španjolac Morros nikad mi se nije ispričao za podmetanje svog urina

Davor Dominiković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
24.05.2018.
u 07:30

Ove sezone bio je pomoćni trener Vladi Šoli u Dubravi, a trenutačno je i pomoćni trener Lini Červaru u hrvatskoj reprezentaciji

Davor Dominiković vodit će rukometaše Sesveta sljedeće sezone u Premijer ligi. Bit će mu to prvi samostalni trenerski posao. Ove sezone bio je pomoćni trener Vladi Šoli u Dubravi, a trenutačno je i pomoćni trener Lini Červaru u hrvatskoj reprezentaciji.

– Kad me nazvao Josip Ćurković, predsjednik RK Sesveta, i pitao želim li biti prvi trener, nisam puno razmišljao. Josipom i ja godinama smo prijatelj, pratio sam rad Sesveta ne samo ove sezone, nego i prethodnih, dok im je trener bio Zvonimir Bilić. O Sesvetama me znao informirati i Igor Vori, novi direktor hrvatske reprezentacije. Vjerujem da je ovo jedan ozbiljan i zanimljiv projekt. U klubu je ambiciozan predsjednik i velik broj mladih ljudi koji su usko vezani uz klub – rekao je Davor Dominiković.

Davor Dominiković
1/7

Reprezentacija Hrvatske uskoro se okuplja. Pred nama su dvije najvažnije utakmice za kraj sezone, dvije utakmice s Crnom Gorom za odlazak na SP 2019.

Duvnjak će biti uz nas

– Neće biti lako. Dobili smo možda najnezgodnijeg suparnika. To je reprezentacija koja ima glavu i rep i na kraju krajeva ima odličnog izbornika, Dragana Đukića. Bez obzira na to hoće li ili neće igrati Vuko Borozan, morat ćemo biti jako, jako oprezni. Ne znam iz kojeg smo razloga podcijenjeni u ždrijebu, jer moje je mišljenje da su nositelji ždrijeba morali igrati uzvrat na svojem parketu. A mi uzvrat igramo u Morači, a svi dobro znamo kakva je tamo vruća atmosfera – istaknuo je Davor.

Hoće li igrati Duvnjak?

– Mi se nadamo da hoće. Za sada igra u Kielu, no sigurno je da ga nećemo forsirati do iznemoglosti. Njegova želja za igranjem nije upitna – istaknuo je Dominiković.

Ovo ljeto bit će mu itekako radno jer, nakon susreta s Crnom Gorom slijede Mediteranske igre, pa nastupi kadetske i juniorske reprezentacije na Europskim prvenstvima.

– Kadeti igraju kod nas, a juniori u Sloveniji. Naravno, morat ću ostaviti malo prostora da s obitelji odem na more – kaže Davor.

Pomno prati sva europska rukometna zbivanja.

– Gledao sam završni turnir Kupa EHF-a i drago mi je da su tri naša igrača osvojila taj trofej, Vuković, Gojun i Mandalinić. Tu bi bio i Marko Kopljar, ali zbog ozljede nije igrao. Ali oduševio sam se kad sam ga vidio na tribinama protiv Hannovera kako sa suigračima koji također nisu igrali zbog ozljede perfektno govori njemački, a došao je prije samo devet mjeseci. Čestitao sam i našim dečkima u Szegedu, Šegi, Blaževiću i Sršenu, koji su nakon deset godina prekinuli dominaciju Veszprema i osvojili naslov u Mađarskoj – rekao je Dominiković.

Pratite li Ivana Sliškovića?

– Naravno, sve je bolji i bolji i na njega sigurno treba računati sljedeće sezone. Trebalo se vratili u formu nakon jednogodišnje stanke zbog ozljede i bolesti – rekao je Davor.

Navijamo za Vardar u Kölnu

Ovaj je vikend i završni turnir Lige prvaka?

– Opet mi je drago što će biti velik broj hrvatskih igrača u Köln Areni. Osobno, volio bih da Vardar obrani naslov premda su sve tri francuske momčadi jako, jako dobre. PSG će imati možda i najveći pritisak jer su jako puno uložili u momčad ove sezone – mišljenja je Dominiković.

Hrvatska reprezentacija na finale čeka od 2010., a na zlatnu medalju od 2004.

– Istina, ali važno je istaknuti da smo sve ove godine stalno u vrhu europskog i svjetskog rukometa. Mislim da se novu generaciju ne bi trebalo više opterećivati uspjesima moje generacije, pa i one prve koja je bila zlatna na Igrama u Atlanti.

Svojedobno ste bili optuženi za doping, no dokazano je da taj uzorak urina nije bio vaš, nego vašeg nekadašnjeg suigrača Vigana Morrosa. Je li se ikada ispričao za to?

– Sreli smo se nakon toga nekoliko puta, ali nikad se nije ispričao – zaključio je Dominiković. 

Davor Dominiković
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije