Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR TITANA

Šoštarić neopterećeno na Srpkinje, evo što kaže njihov izbornik o Hrvaticama

Handball Laenderspiel / Germany - Serbien 26:19
Elmar Kremser/DPA/PIXSELL
07.12.2020.
u 18:40

- Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično rekli smo idemo korak po korak. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku

Ponovno ulazimo u utakmicu potpuno neopterećeni, ali naravno, sa željom da pobijedimo, kazao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić uoči dvoboja sa Srbijom na EURU u utorak u Koldingu.

Hrvatske rukometašice su pobjedama nad Mađarskom i Nizozemskom osigurale plasman u drugi krug, a pobjeda protiv Srbije Hrvatskoj otvara vrata drugog kruga s maksimalnim učinkom od četiri boda, o čemu se samo moglo sanjati uoči Europskog prvenstva s obzirom na sve poteškoće koje je reprezentacija imala.

Srbija je nakon borbe s koronavirusom po dolasku u Dansku, tri dana sjedenja u hotelu i iščekivanja nalaza testiranja, u prva dva kola najprije šokirala svjetske prvakinje Nizozemke s 29-25, dan kasnije doživjela poraz od Mađarske od 38-26. Uz sve to, ostala je bez svog zaštitnog znaka, jedne od najboljih rukomeatšica svijeta posljednjih desetak godina Andree Lekić koja se teško ozlijedila u prvom susretu.

- Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično rekli smo idemo korak po korak. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku između jednog i drugog. I ponovno, ulazimo u utakmicu potpuno neopterećeni, ali naravno sa željom da pobijedimo. U mojoj rukometnoj filozofiji, igra obrane je ta koja bi trebala imati neku prednost zato što, ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontra napada, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš te pressinge, da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu onda igra najbolje. Prema tome, tu moramo raditi isto ono što smo radili ove dvije utakmice, evo vidite da smo primili zaista mali broj golova, primili smo 47 golova - kazao je Šoštarić. 

- Pa mislim da smo mi sami sebi najveća opasnost, i najveći plus, tako da mislim da Srbija ima isto kvalitetnu ekipu i na golu su dobri. Imaju dobru vanjsku liniju, ali mislim da moramo dati sve od sebe kao i ove dvije tekme i da ne bi trebalo bit problema. Naša najveća snaga je to naše zajedništvo, kao i ove dvije utakmice, da dajemo svaka od sebe svoj maksimum, jedna za drugu i to je najbolji recept - kazala je reprezentativka Hrvatske Ana Debelić. 

Srpski izbornik Ljubomir Obradović kazao je kao je sve otvoreno, Srbija može dalje s četiri boda, tri ili dva, a može biti i eliminirana.

- Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a ja sam govorio da nije. To je odlično ukomponirana ekipa, bit će to jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević, borbene su jako - rekao je Obradović.

Dvoboj Hrvatske i  Srbije igra se u utorak od 18.15 sati u Koldingu.  

Komentara 3

Avatar renac
renac
07:47 08.12.2020.

Šatro hrv.mediji bas ih lijepo pratite to znači nikako,bitno da pratite cevku,i druge futave sponzoruse za koje nas savrseno boli k....a curama sretno dalje samo tako i bravo.

DH
dalibor.hren
07:27 08.12.2020.

Svaka čast Hrvatskoj televiziji koja će prenositi utakmicu....Pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije