Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA U DANSKOJ

Bravo! Hrvatice srušile Mađarsku na početku Eura

Hrvatske i njemačke reprezentativke odigrale prijateljsku utakmicu u Areni Zagreb
Luka Stanzl/PIXSELL
04.12.2020.
u 20:21

Dvaput su mrežu zatresle Valentina Blažević, Marijeta Vidak, Dora Krsnik, Larissa Kalaus i Stela Posavec, a po jednom Paula Posavec, Josipa Mamić i Tena Japundža. Vratarica Tea Pijević skupila je deset obrana

Hrvatske rukometašice pobjedom su započele nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj, a u prvoj su utakmici u skupini C, odigranoj u Koldingu, svladale reprezentaciju Mađarske sa 24-22 (12-12).

Ćamila Mičijević je sa četiri pogotka bila najbolji strijelac Hrvatske, dok su po tri pogotka postigle Katarina Ježić i Ana Debelić. Dvaput su mrežu zatresle Valentina Blažević, Marijeta Vidak, Dora Krsnik, Larissa Kalaus i Stela Posavec, a po jednom Paula Posavec, Josipa Mamić i Tena Japundža. Vratarica Tea Pijević skupila je deset obrana.

Mađarice je sa devet pogodaka predvodila Katrin Gitta Klujber.

Druga utakmica ove skupine, u kojoj se sastaju Nizozemska i Srbija, na rasporedu je u subotu, a Hrvatska će protiv Nizozemki igrati u nedjelju (18.15 sati).

U izjednačenoj utakmici izabranice Nenada Šoštarića su do vrijedne pobjede, koja može značiti plasman u drugi krug natjecanja, stigle zahvaljujući mirnijoj i preciznijoj igri u završnih 13 minuta u koje su Mađarice ušle s golom prednosti (19-18).

No, uslijedila je serija hrvatskih rukometašica od 5-0 kojom su stekle odlučujuća četiri pogotka prednosti. U toj su završnici po dva gola postigle Blažević i Debelić, a po jedan Kalaus i Ježić. Do kraja dvoboja Mađarice su uspjele samo ublažiti poraz.

Komentara 3

DU
Deleted user
15:43 05.12.2020.

Zenske rukometasice su bile lose od samostalnosti i ovo je korak naprijed. Bravo cure!

Avatar Cokolinda
Cokolinda
15:59 06.12.2020.

Srbija oderala Nizozemke svijetske prvakinje. Kaj ce nama samo da rade...

Avatar Cokolinda
Cokolinda
15:58 06.12.2020.

Camila? Jel to neko staro hrvatsko ime???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije