Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJECI JADRANSKI DERBI

Sopić u press loži dvaput dobio ovacije, utučeni Karoglan: Ovo je promašena sezona

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u utakmici 29. kola Prve HNL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
08.04.2024.
u 08:00

A na konferenciji za medije dvaput je Željko Sopić dobio ovacije. Njegova nekonvencionalna komunikacija ovaj put nije bila problem, dapače. Bilo je jako duhovito i kao i uvijek bez pogrešne emocije sa Sopine strane.

Dugo je sinoć trajala fešta u Rijeci. Tribinama Rujevice orilo se: 'Šampioni, šampioni...' S jedne strane Hajdukovi igrači još jednom su došli na raport kod Torcide, nije se baš dalo Ivanu Perišiću... Riječani su slavili sa svojim navijačima, a netko je u jednom trenutku na zapadnoj tribini donio košaru punu fritula koje su domaći navijači razgrabili. Za kraj je Armada zapjevala pokislim Splićanima: 'Jedna će Torcida, plakati ovu noć...'

Bio je to najveći psihološki ispit za momčad Željka Sopića. I njegovi dečki uspješno su ga prošli sinoć na Rujevici. Pobjeda 1:0 nad Hajdukom potvrdila je kako ova momčad Rijeke ima onaj neophodan sastojak bez kojeg se ne mogu osvajati naslovi prvaka. Naravno, još je teoretski daleko taj doseg.

Lukavi manevar

Već je nakon nekoliko minuta opipljivo bilo mentalno opterećenje koje osjećaju nogometaši Rijeke. U susret s Hajdukom ušli su oprezno, s imperativom pobjede u jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone. A znate onu, kada se mora pobijediti, onda to obično ne bude tako. No, ova Sopićeva momčad funkcionira malo drugačije.

Opet je Željko Sopić napravio lukav manevar jer je uoči utakmice kazao da Marko Pjaca neće nastupiti. No, on je ipak sinoć bio u prvoj postavi. Doduše, svaki put u dvostrukom bloku kada bi primio loptu i krenuo u dribling. A ono što je na Rujevici očekivalo nešto više od osam tisuća navijača dogodilo se u 70. minuti utakmice kada je Marco Pašalić postigao pogodak vrijedan pobjede.

A osim strijelca, vrijedi spomenuti Veldina Hodžu koji je sjajno držao poziciju i diktirao ritam, Niko Janković unio je jučer toliko potrebnu živost, a Niko Galešić još jednom potvrdio da je u Rijeci sazrio u vrhunskog igrača, u ovom trenutku na reprezentativnoj razini.

A na konferenciji za medije dvaput je Željko Sopić dobio ovacije. Njegova nekonvencionalna komunikacija ovaj put nije bila problem, dapače. Bilo je jako duhovito i kao i uvijek bez pogrešne emocije sa Sopine strane.

- Igrali smo protiv jako dobrog Hajduka. Ja znam da smo mi podcjenjivačka nacija, što je u prevedenom smislu trebalo značiti da će Hajduk doći tu i skinuti gaće. To se nije dogodilo. Skidam kapu svojim dečkima. Kada se sve zbroji i oduzme, naša pobjeda je zaslužena. Jako mi je drago zbog Perišića koji je opet pokazao klasu. Nadam se da će biti spreman pomoći reprezentaciji i Daliću. Idemo kući pjevajući jer smo bili bolja momčad - počeo je Sopić.

Komentirao je Rijekin trener već spomenuto prvo poluvrijeme. Derbiji uvijek nose određenu dozu opreza, posebice ako su ovako važni.

- Znam da su Hajduk razapeli na križ srama nakon dvije utakmice. No, gledao sam obje utakmice s Dinamom i nije mi se činilo da je zagrebačka momčad bila toliko bolja. Bile su to egal utakmice, isto kao i ova protiv nas. Odlučuje jedna situacija. Obje su momčadi imale svoje prilike. Nije jednostavna ta priča - kaže Sopić.

Sjajno ozračje

Spomenuo je ozračje na tribinama.

- Ne znam kojim bih riječima mogao opisati to ozračje. Ovi igrači zaslužuju ovakve navijače i ovi navijači zaslužuju ovakvu Rijeku.

Je li ovo, dakle, bila najteža utakmica vašoj momčadi u psihološkom smislu?

- Ne znam. Fokusiramo se na svaku sljedeću. Prije nekoliko dana sam se šalio i kazao da prije dva mjeseca nitko nije niti računao s nama, a sada su počeli malo ozbiljnije računati. U 13 utakmica, pobijedili smo 12. Nije lako pripremiti momčad za ovakvu utakmicu kada uoči utakmice svi mediji i svi navijači u prvi plan stavljaju da Hajduk ovdje dolazi izgubiti utakmicu. Ne razumijem takav stav.

Intimno, kako se osjećate? Zastao je Sopa na trenutak...

- Kao i zadnja dva mjeseca - zaključio je Sopić i izazvao salve smijeha.

Mislav Karoglan nije bio pretjerano dobro raspoložen.

- Rijeka je bila bolja za pogodak, a mi smo imali najbolju šansu preko Trajkovskog.

Ostavka?

- O tome ćemo sutra (danas, nap.a.).

Tko je sada favorit za naslov, Rijeka ili Dinamo?

- Teško mi je kazati. Izjednačena borba, odlučit će sitnice. Dinamo ima iskustvo, a Rijeka je neopterećena.

Je li teško kazati da je ovo još jedna Hajdukova promašena sezona?

- To je tako lagano kazati, ona je promašena - zaključio je Karoglan.

Komentara 1

BE
Belinda1987
11:19 08.04.2024.

Sopic konkretan i korektan uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije