Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesni Bellator 180!

Sonnen prebio Silvu, Mitrione nokautirao Fjodora, Davis i Chandler izgubili pojaseve

Mitrione - Fjodor
YouTube screenshot
25.06.2017.
u 08:20

Svatko tko je kupio prijenos mogao je uživati u najuzbudljivijem MMA eventu ove godine.

Bellator je došao u Madison Square Garden, ponudio fanovima PPV program i nije razočarao. Svatko tko je kupio prijenos mogao je uživati u najuzbudljivijem MMA eventu ove godine. Bellator je dobio dva nova prvaka, a dvoje debitanta je polučilo različit rezultat. U dvije glavne borbe, Chael Sonnen u potpunosti je izdominirao Silvu, dok je Fedor Emelianenko doživio četvrti poraz prekidom u nizu na američku tlu, piše Fight Site.

Chael Sonnen def. Wanderlei Silva – jednoglasna sudačka odluka

Ključno pitanje glavne borbe eventa bilo je može li Wanderlei Silva napraviti neku štetu Chaelu Sonnenu prije nego završi na leđima. Odgovor je brzo došao, a on je da apsolutno ne može. Sonnen je svog najvećeg rivala uništio onako kako on to najbolje radi. Na početku svake runde ga je srušio u parter i držao dolje uz dovoljno aktivnosti da sudac ne bi donio odluku za povratak u stand up borbu. U prvoj je rundi Sonnenu za rušenje trebalo tek osam sekundi. Malo je držao Wanda dolje, da bi onda završili na nogama, no American Gangsteru nije bilo potrebno dugo da dođe do drugog rušenja. Početak druge runde pripada Brazilcu, koji je Sonnena uzdrmao udarcem lijevom rukom. Sonnen na to reagirao pokušajem rušenje, no upada u giljotinu. Iz nje se ipak izvukao, ponovno došao do dominantne pozicije te tako još jednu rundu osigurao u svoju korist. U trećoj rundi je Sonnen ponovno brzo došao do rušenja, no sada je već bio jako umoran. Nije radio previše štete te je sudac čak tri puta upozorio hrvača da mora biti aktivniji. Upravo u tim trenucima se Sonnen malo više angažirao te je tako održao borbu u parteru do samog njenog kraja. Čista pobjeda jednoglasnom odlukom za Chaela Sonenna.

 

Matt Mitrione def. Fjodor Jamjeljanjenko – KO (R 1 1:14)

Borba koju su mnogi najviše očekivali bila je ona između Fjodora Jamjeljanjenka i Matta Mitrionea, odnosno pitanje može li veliki ruski borac ipak napraviti nešto na američkom tlu. Nažalost po veliki broj njegovih fanova, naišao je na snažnijeg, bržeg i spremnijeg borca. Borba nije potrajala dugo te je završila već pri prvom pravom napadu. Obojica su istovremeno odlučili napasti, čak su istovremeno pogodili i poslali jedan drugog na pod, ali Mitrione tu nije osjetio nikakvu štetu, brzo se ustao dok je Rus još bio u malom knockdownu, skočio na njega te ga serijom udaraca nokautirao. Nažalost, Fjodor Jamjeljanjenko doživio je četvrti poraz prekidom u nizu na američkom tlu i pitanje je što će Bellator napraviti s njim, ukoliko se još odluči boriti. S druge strane, Mitrione je potvrdio ono što je većina znala, da je i dalje jedan od najboljih svjetskih teškaša te vjerojatno zaslužuje borbu za Bellatorov teškaški pojas.

 

Douglas Lima (c) def. Lorenz Larkin – jednoglasna sudačka odluka

Možda najveći pobjednik ovog eventa je Douglas Lima. Bellatorov prvak velter kategorije bio je unaprijed otpisan pred susret s opasnim bivšim UFC borcem, Lorenzom Larkinom, no on je na sve odgovorio dominantnom pobjedom nakon pet rundi, kojom je obranio titulu. Bila je to borba koja je ponudila prvu rundu bez previše akcije, da bi se borci aktivnije uključili u drugoj. Lima je bio prvi koji je aktivnije pokušao, a posebno je opasan bio low kickovima, kojima je sustavno radio štetu kod Larkina, automatski ga i usporavavši u njegovim napadima. U drugoj rundi je i Larkin prvi puta na podu, gdje Lima pogađa seriju laktova, no ne uspijevama završiti borbu. Raznovrsnost Lime natjerala je Larkina na promjenu taktike, no to mu nije donijelo rezultata. Prvak je fenomenalno kontrolirao distancu te je pronalazio prave trenutke za najjače udarce. Lima je tako pametno radio sve do kraja borbe. Larkin je imao nekih pokušaja, no oni su više izgledala kao potezi očajnika, koji je shvatio kako je ovog puta lošiji borac. Na kraju su dva suca svih pet rundi zasluženo dodijelili prvaku, dok je jedan smatrao kako je Larkin bio bolji dvije runde. Gdje ih je pronašao, teško je zaključiti.

Brent Primus def. Michael Chandler (c) – TKO (R1 2:22)

Najveće razočaranje na kraju je bila borba za titulu lake kategorije, no ne zbog izvedbe boraca, nego zbog nesretne okolnosti. Michael Chandler i Brent Primus su od početka krenuli žestoko, s ciljem da fanovima ponude spektakl. Nema sumnje kako bi do njega došlo, da nije bilo nesretne okolnosti. Naime, krajem prve minute borbe se Chandler loše dočekao pri jednom koraku u nazad te je iskrenuo gležanj. Nastavio se boriti i napadati, s ciljem da pokuša Primusa nokautirati dok je još u borbi, ali nije uspio, iako je u jednom trenutku bio blizu. Ipak, sredinom runde je sudac primijetio kako prvak nije u stanju normalnu se kretati, a i noga mu je već izgledala jako loše te je došlo do prekida. Primus je tada pomalo nekorektno proslavio svoj naslov prvaka, koji je više osvojio slijedom nesretnim okolnosti, nego nekom svojom posebnom izvedbom. Ovdje je revanš vjerojatno realna stvar, koja će se dogoditi čim se sazna koliko će dosadašnjem prvaku biti potrebno za oporavak.

Ryan Bader def. Phil Davis (c) – podijeljena sudačka odluka

Uvodni program također je donio jednu borbu za titulu i to u poluteškoj kategoriji. Ryan Bader i Phil Davis odradili su revanš svog okršaja iz UFC-a i to je bila još jedna vrlo slična, izuzetno izjednačena borba dvojice vrhunski hrvača. Uz isti ishod kao i ranije, pobjedu Badera podijeljenom sudačkom odlukom. Ovog puta je borba ponudio više otvorene akcije na nogama nego prvi puta, ali sve je to bilo blizu, uz dojam prosječnog gledatelja kako je Davis ovog puta ipak bio bolji te da bi trebao obraniti naslov prvaka. Ipak, to se nije dogodilo, budući da su dva suca smatrala kako je Baderu pripalo čak četiri runde te je on novi Bellatorov prvak. Ali, o ovoj borbi će se još neko vrijeme pričati, jer ostaje dojam kako je prvak ovog puta ipak trebao ostati isti.

Dvoje debitanata su odradili različite nastupe. Aaron Pico bi trebao biti nova velika stvar, no čini se kako je uranio sa svojom MMA karijeru, a možda se odlučio i za previsoku kategoriju. Njegov debi trajao je tek 24 sekunde, nakon što je prvo uzdrman koljenom u glavu, nakon toga i desnom apertakom te je završio u giljotini svog protivnika, kojom ga je prisilio na tapkanje. Ovo je rijetko tko očekivao i zapravo je ovo jedini poraz Bellatora kao promocije, budući da Pica vide kao veliku buduću zvijezdu.

Zato bi Heather Hardy mogla biti prva zvijezda, gledajući kako je odradila svoju borbu. Ona i Alice Yauger su odlučile napraviti nešto što će fanovi zapamtiti, i u tome su uspjele. Gotovo 15 minute bespoštedne borbe, nakon čega je Hardy ipak uspjela doći do prekida, samo 13 sekundi prije kraja. Njen superioran boks ipak je bio predobar za čvrstu i upornu protivnicu, kojoj također treba čestitati na onome što je napravili. No, Heather Hardy je ime na kojem Bellator može puno dobiti. To je ovim eventom postalo činjenica.

Među ostalim borbama svakako vrijedi spomenuti pobjedu irskog talenta Jamesa Gallaghera, koji je prekidom u drugoj rundi savladao Chinza Machidu. Ostale rezultate možete popratiti ispod teksta.

Bellator 180 – Rezultati

Chael Sonnen def. Wanderlei Silva – jednoglasna sudačka odluka
Neiman Gracie def. Dave Marfone – SUB (R2 2:27)
Matt Mitrione def. Fjodor Jamjeljanjenko – KO (R 1 1:14)
Brent Primus def. Michael Chandler (c) – TKO (R1 2:22)
Zach Freeman def. Aaron Pico – SUB (R1 0:24)
Douglas Lima (c) def. Lorenz Larkin – jednoglasna sudačka odluka

Ryan Bader def. Phil Davis (c) – podijeljena sudačka odluka
James Gallagher def. Chinzo Machida – SUB (R1 2:22)
Heather Hardy def. Alice Yauger – TKO (punches) 3 4:47)

Ryan Couture def. Haim Gozali – jednoglasna sudačka odluka
Bradley Desir def. Nate Grebb – KO (R1 2:54)
Anthony Giacchina def. Jerome Mickle – SUB (R3 3:40)
Matt Rizzo def. Sergio da Silva – SUB (R3 3:48)
Hugh McKenna def. John Salgado – SUB (R1 4:06)

Komentara 7

MO
mobitel20
09:15 25.06.2017.

Znam da je ovo promidzbenj clanak, sve OK. Ali ne pretjerujte da je bio "najveci MMA event ive godine". Jer nije ! To je kao da neku drugoligasku utqkmicu proglasite utakmicom godine. Ovo je objektivno, a subjektivno bih jos dodao da su borbe Stipe Miocica Hrvatima svakakako najveci eventi, ne samo "ove godine"

Avatar Azriel
Azriel
10:21 25.06.2017.

Ako može bez Vuka Fedor Emelianenko Hvala

ZG
zg223
16:05 25.06.2017.

ovaj fedor je prejadan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije