Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

ŠOK ZA JAPANCE: Naomi Osaka ispala sa Igara! Poznati i ostali parovi

Tennis - Women's Singles - Round 3
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
27.07.2021.
u 09:43

Japanska predstavnica izgubila je za samo 68 minuta igre rezultatom 6-1, 6-4.

Nešto više od sat vremena i dva seta bila su dovoljna za senzaciju dana na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naime, Čehinja Marketa Vondruševa izbacila je japansku tenisačicu Naomi Osaku s turnira u Tokiju.

Japanska predstavnica izgubila je za samo 68 minuta igre rezultatom 6-1, 6-4. 

Zbog loših vremenskih uvjeta meč je odigran u zatvorenoj dvorani koja je, očito, bolje odgovarala 22-godišnjoj Čehinji, inače 42, igračici svijeta.

Podsjetimo, Osaka je jedna od glavnih japanskih uzdanica u sportu, o čemu svjedoči i činjenica da je imala čast upaliti Olimpijski plamen.

 

Do četvrtfinala nije stigla ni aktualna pobjednica Roland Garrosa Čehinja Barbora Krejčikova koju je sa 1-6, 6-2, 6-3 pobijedila Švicarka Belinda Benčić. Njezina suparnica u četvrtfinalu bit će Ruskinja Anastasia Pavljučenkova koja je sa 6-1, 6-3 nadigrala Španjolsku Saru Sorribes Tormo, koja je u prvom kolu izbacila prvu tenisačicu svijeta Australku Ashleigh Barty.

Svoj meč za proboj u četvrtfinale čeka Osječanka Donna Vekić kojoj je suparnica u 3. kolu Kazahstanka Jelena Ribakina. Pobjednica će se za plasman u polufinale boriti protiv Španjolke Garbine Muguruze, koja je sa 6-4, 6-1 bila bolja od Belgijke Alison Van Uytvanck.

U konkurenciji muških parova do četvrtfinala su stigli Britanci Andy Murray i Joe Salisbury koji su sa 6-2, 7-6 (2) svladali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza. Murray i Salisbury u četvrtfinalu čekaju pobjednike dvoboja u kojem će Marin Čilić i Ivan Dodig igrati protiv Amerikanaca Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea. 

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:31 27.07.2021.

Zašto šok ? Na Olimpijadi su velike i rigorozne doping kontrole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije