Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČANKA

Donna Vekić emotivna nakon prolaska u osminu finala: Ponosna sam...

Tennis - Women's Singles - Round 2
MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
26.07.2021.
u 10:29

"Ma to je čak i dobro za mene. Falilo mi je treninga nakon operacije koljena, pa dobro iskorištavama svu satnicu ovdje.  Ove pobjede će mi dati dosta samopouzdanja za sljedeće mečeve. Koljeno? Vidjet ćemo...."

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola pobijedila treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenke sa 6-4, 3-6, 7-6 (3).

Vekić je u prvom kolu nakon velike borbe dobila Dankinju Caroline Garciju sa 6-2, 6-7 (2), 6-3 nakon dva sata i 48 minuta borbe.

U drugom kolu ju je očekivala wimbledonska polufinalistica i treća tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka. Bila je to nova, velika drama, ali i nova pobjeda.

Nakon dva sata i 40 minuta Vekić je ostvarila veliku pobjedu izborivši plasman u osminu finala gdje je očekuje Kazahstanka Elena Ribakina protiv koje još nije igrala.

"Da, ponosna i na jučerašnji i na današnji meč. Aryna ove godine igra najbolji tenis ikada,treća je na svijetu i nije je lako pobijediti, čak je i vodila u trećem setu. Ali borila sam kao lavica i nakraju pobijedila", kazala je Donna, koja je u dva meča u Tokiju provela skoro pet i pol sati po užarenom suncu i nesnosnim uvjetima.

"Ma to je čak i dobro za mene. Falilo mi je treninga nakon operacije koljena, pa dobro iskorištavama svu satnicu ovdje.  Ove pobjede će mi dati dosta samopouzdanja za sljedeće mečeve. Koljeno? Vidjet ćemo....to je nešto što ću morati balansirati sljedećih par mjeseci. Sve je u redu sa koljenom, ali sve je još svježe nakon operacije...Imam dobar tim sa mnom i vjerojatno će biti sve od redu", kazala je Donna i pritom skoro briznula u plač.

U borbi za četvrtfinale igrat će s Ribakinom.

"Nismo nikad igrale, a niti trenirale, tako da je ne znam. Napravit ćemo analizu i spremit se", kazala je Osječanka.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Bugarka

Komentara 1

SV
svrake
17:15 26.07.2021.

Bravo Dona, vidi se koliko ti je tesko ali i koliko ti je stalo da prikazes Hrvatsku u najboljem svijetlu.. u sportu koji je individualan i dobro placen ti riskiras svoje zdravlje i karijeru, mnogi bi a i mnogi su i neozljedjeni otkazivali nastupe za repku zbog malo umora, zato tebi skidam kapu za mene si s medaljom ili bez vec pobjednica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije