Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJIRAO Uz Moralesa, Dinamov je Čeh odigrao odličnu partiju u pripremnoj utamici protiv Teplica

Slepička oduševio čak i Vujovića!

04.02.2009.
u 18:24

Umjesto da se nakon dvoboja sa sedmim na ljestvici češkim prvoligašem Teplicama suzi krug kandidata za Dinamov udarni sastav, dogodilo se suprotno!

Češki bunker

Gotovo su svi igrači, naime, igrali dobro i treneru Marijanu Vlaku ostale su i dalje naizgled slatke brige u izboru udarne postave. Dinamo je svladao Čehe s 1:0, pogotkom Tadića u 69. minuti. Badelj je lijepom dugom loptom doveo Tadića u šansu, a napadač plavih je napokon bio miran i sigurno je iskoristio priliku.

Česi nisu uputili nijedan udarac u okvir vrata, niti jednom nisu ušli u šesnaesterac plavih! No, teško je probijan češki bedem. U prvom je dijelu najbolju priliku imao Etto, no umjesto da je tukao s 14 metara, pokušao je loptu dodati Šokoti.

A prvih je sat vremena obilježio Argentinac Calello, opet je potvrdio da će biti veliko pojačanje plavih! U paru s Vrdoljakom na mjestu zadnjega veznog igrača neprelazna je prepreka suparnicima, a zna i povući loptu naprijed.

Nastavak je, pak, donio novu momčad plavih, pokretljiviju, u kojoj su Slepička i Morales razigravali suigrače, poglavito Sivonjića i Tomečaka. Povratnik Badelj također je bio odličan, vratio se i Ibanez, Tadić je napokon zabio, mladci u obrani Barbarić i Lovren bili su sigurni...

- Nije lako igrati protiv tako “obranaške” momčadi, pa smo imali problema u završnici, nismo bili smireni pred 16-ercem. No, zadovoljan sam, odnos prema igri bio je odličan svih 90 minuta, u nastavku smo bili još rastrčaniji, pokretljiviji. Svi su dobro igrali, dečki zaslužuju pohvale - rekao je Vlak.

Hajdukovi špijuni

Utakmicu su gledali i Hajdukov sportski direktor Ivan Buljan te pomoćni trener Zlatko Vujović, koji je rekao:

- Dinamo je bio znatno bolji, nadmoć je u nastavku, kad je bio opasniji, agresivniji i pokretljiviji, i okrunio. Šteta je što plavi nisu pobijedili s većom prednošću.

Jeste li promijenili dojmove o Slepički? - Sad je pokazao da je brži i agresivniji. Dinamo nije pogriješio što ga je doveo, iako tek treba izboriti mjesto u prvom sastavu - rekao je Vujović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije