Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajno im odgovorio

Evo kako je Bilić spustio Engleze na zemlju: 'I u Hrvatskoj se igra nogomet'

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
18.09.2015.
u 11:59

"Klubovi nemaju laganu utakmicu u Premiershipu i zato možda nisu uvijek usredotočeni na Europu. Primjer vam je Arsenal protiv Dinama"

Slaven Bilić na startu engleske lige srušio je Arsenal na Emiratesu pa je svojim savjetima pomogao Zoranu Mamiću da i on pobijedi Wengera i društvo. Dinamo je na Maksimiru slavio 2:1, Englezi su u šoku, a bivši hrvatski izbornik spustio ih je na zemlju.

– Da, pobjeda Dinama je veliko iznenađenje, i u Hrvatskoj su svi iznenađeni, ali to se može dogoditi. Znate, i tamo se igra nogomet, ne znam čemu čuđenje. Imaju vrlo pristojnu momčad i niz od 41, ili koliko već, utakmica bez poraza, rekao je Bilić.

A u svojoj kolumni za Evening Standard osvrnuo se na poraze engleskih klubova u Ligi prvaka. Svi su izgubili osim Chelseaja.

"Klubovi nemaju laganu utakmicu u Premiershipu i zato možda nisu uvijek usredotočeni na Europu. Primjer vam je Arsenal protiv Dinama. Mogu vam reći da se u Zagrebu pumpala atmosfera od ždrijeba, za njih je to bilo izuzetno bitno. Naravno, i Arsenalu je to bila bitna utakmica, ali oni su morali razmišljati i o utakmici protiv Chelseaja. Prije utakmice u Zagrebu na konferenciji se više pitanja odnosilo na taj susret"

Sjetio se i primjera iz vlastita iskustva.

"Kada sam bio izbornik Hrvatske, pobijedili smo Englesku sa 2:0. Ali oni do vikenda prije susreta nisu uopće o tome razmišljali, a naši igrači, poput Modrića i Ćorluke, mjesec dana prije mislili su na to", napisao je Bilić.

>>Arsenal nakon Leedsa najveća pobjeda i dokaz da se može igrati sa svakim!

>>Modrić: Kovačić i ja smo presretni zbog pobjede Dinama

>>McClaren: Poraz od Hrvatske gotovo me ubio, poželio sam otrovati Slavena Bilića

Komentara 18

DU
Deleted user
13:51 18.09.2015.

Ja ne navijam za Dinamo, ali sam Hrvat i drago mi je kad pobijedi hrvatski klub u Europi. Volio bih kad bi i moj Hajduk igrao Ligu prvaka, ali to je već jedna duuuuga priča...

SP
spaner
13:21 18.09.2015.

Nisam navijač modrih,ali vrlo rijetki spominju dobru igru Dinama.Možda gosti i nisu mogli puno bolje.Vrijednost ekipe od 450 mil.oera je subjektivna i dali poslije ove utakmice još toliko vrijede.

ST
strsljen2013
15:10 18.09.2015.

Biliću svaka čast. Bilić-Wenger 2:0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije