Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mateo Kovačić

Skupljao sam lopte, a sad je i u crkvi zbog mene gužva

\'06.12.2010. Zagreb, Hrvatska - Sveta misa zahvalnica sportasa Zagrebacke nadbiskupije u Zupi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima. Mateo Kovacic, Dario Simic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
08.02.2011.
u 21:21

- Sjećam se kad je Kelavi u 25. minuti puknula kopačka, pa me poslao da mu donesem drugu. A sada sam s njim najbolji.

Njegova priča je baš kao iz filma. Mateo Kovačić, mladić od 16,5 godina, u opjevanoj utakmici protiv Villarreala bio je u važnoj ulozi. Skupljao je lopte iza Dinamovih vrata!

– Dinamo volim od rođenja, tu sam već četiri i pol godine. Svi snovi mi se ostvaruju. Od dvanaeste godine odrastam u Zagrebu, igram u Dinamu. Sve ide velikom brzinom. U utakmici protiv Villarreala skupljao sam lopte, a sad sam u klapi s tim dečkima. Tada sam razmišljao kako ću i ja jednog dana igrati takve utakmice. Sjećam se kad je Kelavi u 25. minuti puknula kopačka, pa je tražio od mene da mu donesem drugu, a sada sam najbolji s njim – zrelo nam priča Mateo u hotelu "Rixos" u Beleku.

Dva mjeseca kasnije debitirao je za Dinamovu prvu momčad, zabio prvi gol...

– Vrsaljko i Badelj otišli su u reprezentaciju, a mene je u školi sustigao poziv Joze Bandića da idem na trening prve momčadi. Iz škole sam krenuo na trening, a ondje me dočekala hrpa novinara – prisjeća se Kovačić.

Nije ga sve to promijenilo, ostao je onaj isti klinac.

– U početku mi je bilo malo teže nositi se s pritiskom. Usporedbe s Messijem nisu mi baš sjele. Nisam ljevak, nisam sličan igrač kao on, nije mi to bilo drago. Igrači po mom ukusu su Iniesta i Modrić – kaže Kovačić.

Mama Ružica i dalje ga vodi na trening, školske obveze odrađuje.

– Idem u drugi srednje, privatna škola. Odem jednom u dva tjedna, vidim kad su ispiti. Snalazim se nekako, nije lako, ali stižem sve. U početku je bilo lakše, ali obveze profesionalnog nogometaša su velike. Srećom, profesori mi izlaze ususret, nema šanse da ne završim školu – kaže odlikaš Mateo.

A kad god stigne ispunjava svoje obveze u crkvi svetog Ante Padovanskog u Sesvetskim Selima. 

– Ministriram i sad kao igrač prve momčadi, svake nedjelje. Bilo mi je malo neugodno, prijatelji me zadirkuju, ali s oltara drugačije doživljavam misu. Bogu se zahvaljujem na svemu, posebno od prijeloma noge. A puno djece voljelo bi ministrirati sa mnom – kaže Mateo.

Mladiću pred kojim je velika budućnost nije sve išlo tako glatko.

– S 14 godina teško sam slomio nogu. Pauzirao sam devet mjeseci. U tim trenucima pitao sam se hoću li uopće igrati nogomet – rekao je Kovačić.

Ključne riječi

Komentara 10

IV
ivaan
21:52 08.02.2011.

Mali svaka čast, ostani čovjek ne ovisno o svemu!

SA
santos008
22:52 08.02.2011.

Izgleda je tebi Bog odredio da te ljudi gledaju i da ti se dive ,bilo to u Crkvi ,bilo na terenu.Neka te Bog cuva ,koji te obdario svim tim vrlinama i da te zdravlje posluzi i tebe i tvoje prijatelje.

JP
jadranko primorac
10:56 09.02.2011.

Mateo, svi Hrvati bi se radovali da budes i bolji od Messija. Nije tragedija biti i slabiji od Messija ali postati ljudska mizerija to bi bila propast. Nedaj se Mateo novinarima u zagrljaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije