Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je naš tenis

Skandalozno: Lokve u NTC-u! 'Čine sve da nas izbace na cestu'

Nacionalni teniski centar
Marko Prpić/Pixsell
20.09.2017.
u 14:45

Bandiću bi bilo pametnije da je ona četiri milijuna kuna za zastave potrošio na obnovu sportskih objekata, kaže jedan od roditelja.

Gradonačelnik Milan Bandić obećao im je tenisku akademiju na teniskim terenima TC Maksimir (22 terena na otvorenom i dvorana s četiri terena), kao i obnovu Nacionalnog teniskog centra (NTC) na Zagrebačkom velesajmu (devet igrališta u dvorani i devet na otvorenome). Ali prošli su izbori, Bandić je dobio novi mandat i kao i većina naših političara – zaboravio na svoja obećanja.

Od teniske akademije na Ravnicama zasad nema ništa, a NTC je u iznimno derutnom stanju i vapi za obnovom. Priroda se pobrinula da ovih dana stvari eskaliraju, procurio je krov, galerija je poplavljena (tereni srećom još nisu), pa se rijetki klinci koji tamo treniraju šale “da će se uskoro, kad zahladi i voda se smrzne, ovdje moći igrati hokej na ledu”. Aludiraju time i na nedostatak grijanja za zimskih mjeseci...

Obnova se stalno prolongira

– Da, krov propušta i potrebna je hitna sanacija. Javili smo upravi Holdinga i čekamo odgovor. Na galeriji imamo pet centimetara vode, postoji i opasnost od strujnog udara jer električne instalacije nisu u najboljem stanju pa smo zbog toga veći dio tog prostora zatvorili – kaže direktor NTC-a Gordan Pavlović koji u ime HTS-a upravlja terenima na Velesajmu.

Nacionalni teniski centar
1/9

Prilično jadno stanje dvorane na Velesajmu, u kojoj su nekad trenirali i Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Ana Konjuh i mnogi drugi naši poznati tenisači i tenisačice, da se uočiti već i na prvi pogled. Podloga je zastarjela, mreže proparane, grijanje ne funkcionira, rasvjeta je na izdisaju... Doista nedostojno zemlje koja ima petog tenisača svijeta i čija je reprezentacija lani igrala finale Davisova kupa.

– Slažem se, ovo ne sliči ni na što. Jedna Turska ima nekoliko ovakvih, ali modernih, teniskih centara, Mađarska također, da o Njemačkoj ne govorimo. Obavijestili smo o situaciji i Holding i Grad Zagreb, ali stalno se nešto prolongira, obnove nema – napominje Pavlović.

Osim uobičajenog hrvatskog nemara, ovdje je, naime, riječ i o neriješenom odnosu na relaciji HTS – Zagrebački holding (i njegova podružnica Zagrebački velesajam) – Grad Zagreb. Vodstvo Holdinga želi iseliti tenisače iz dvorane jer HTS nije mogao izvršavati svoje financijske obveze. Zbog toga je dvorana prošle godine više od mjesec dana bila zatvorena, no kasnije je ponovno otvorena (to vrijeme nije, na žalost, iskorišteno za renoviranje), a pregovori su nastavljeni.

Dokle su stigli, nismo mogli saznati jer su vodeći ljudi HTS-a bili s reprezentacijom u Kolumbiji. No prije stanovitog vremena Miroslav Zečić, direktor HTS-a, o ovoj nam je temi rekao:

– Zagrebački velesajam i Holding žele nas se riješiti, poduzimaju sve mjere da nas izbace na cestu. Traže od nas 100.000 kuna mjesečno na ime najma i režija, a mi taj novac nemamo jer nam je godišnji budžet tek milijun eura. S druge strane, najviši predstavnici Grada Zagreba više puta su obećavali da će TC Maksimir biti dan na upravljanje HTS-u, za to smo dobili i potporu ITF-a, ali to je obećanje iznevjereno. Dakle, ne tražimo vlasništvo, već upravljanje objektom kroz dulje vremensko razdoblje, a klubovi bi te prostore i dalje koristili kao i dosad.

Rastužilo i Macu Maradonu

No dogovora nema, a dvorana na Velesajmu u sve je gorem stanju.

– Ovako je već godinama. Zimi se državna prvenstva održavaju na temperaturi ne višoj od pet stupnjeva. Klinci se smrzavaju, a s njima i njihovi roditelji. Kad su lani ovdje trenirali Argentinci, vani je srećom bilo neuobičajeno ugodnih 15 stupnjeva, inače bi bilo špotancije. U Europi gotovo svako selo ima zatvoreni kompleks s minimalno pet terena, a gledajte što mi imamo. Bandiću bi bilo pametnije da je ona četiri milijuna kuna koja će dati za zastave duž mostova i ulica potrošio na obnovu sportskih objekata – kaže nam jedan od roditelja koji “iz razumljivih razloga” ne želi da mu spomenemo ime.

– Nismo profitabilni i ne možemo biti jer ovdje treniraju naši klinci iz raznih selekcija, a komercijalnog je najma vrlo malo – podsjeća Pavlović koji je na čelu NTC-a d.o.o., tvrtke koja zapošljava petero zaposlenika. Među njima je i legendarna bivša nogometašica Marija Matuzić zvana Maca Maradona, dobri duh NTC-a, koja kaže:

– Tužna sam zbog svega ovoga. Mislim da naši tenisači i tenisačice zaslužuju bolje uvjete. A i mi koji radimo ovdje smo na minimalcu.

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:12 20.09.2017.

kaj se čudite?glasali ste za njega!

Avatar Idler 3
Idler 3
18:54 20.09.2017.

Dajte-najte....obečal je on i Maksimir dovršit do 2006-e...

AO
ante.oreskovic75
21:23 20.09.2017.

Sekretar vješto podilazi onima koji lažu kao i on,zato ga i biraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije