Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELIN VUKOVIĆ

Sin ispred bolnice za ovisnosti pretukao bivšeg srpskog izbornika. Odbio je liječničku pomoć

Zagreb: U 6. kolu SEHA lige PPD Zagreb pobjedio Metaloplastiku 30-25
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.03.2023.
u 17:15

Bio je trener reprezentacije u susretu kojeg se i danas sjećaju mnogi hrvatski navijači. Na Euru 2012. u polufinalu smo pred njihovom publikom izgubili od Srbije, uz dosta upitnih sudačkih odluka.

Bivši izbornik srpske rukometne reprezentacije Veselin Vuković (64) bio je žrtva fizičkog napada ispred Specijalne bolnice za bolesti ovisnosti u Beogradu. A napao ga je vlastiti sin, javlja tamošnji Telegraf. Iako težina ozljeda nije poznata, Vuković je odbio liječničku pomoć. Beogradsko javno tužilastvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv sina, a istraga je i dalje u tijeku. Uzrok napada tek se treba otkriti. 

Vuković je u igračkoj karijeri kao član reprezentacije Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1984., kao i Svjetsko prvenstvo dvije godine kasnije. Bio je prvak Europe 1984. i 1985. Tri je godine bio je izbornik srpske reprezentacije te 2012. osvojio srebrnu medalju na Euru koju su rukometaši proslavili pred domaćim navijačima, s obzirom na to da se natjecanje održalo u njihovoj zemlji.

Turnir pamti i Hrvatska, jer su upravo nas porazili u polufinalu. U užarenoj atmosferi uz mnogo upitnih sudačkih odluka, Srbija je dobila slavila 26:22. Finale i zlatna medalja na kraju su pripali Danskoj

Susreli smo se i nekoliko mjeseci kasnije, na Olimpijskim igrama u Londonu, a tada su Kauboji pobijedili s 31:22 te na kraju otišli do bronce. 

Uz reprezentaciju, Vuković je dvaput vodio klubove Metaloplastiku i jednom Mokru Goru.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
08:10 18.03.2023.

Ne bih da određujem sadržaj članka. Ali kada pročitam naslov želio bih proĉitati text koji se odnosi na naslov. Hvala uredništvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije