Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tata karlović

Sezona je za Ivu gotova, možda i karijera. Bolje da se okrene obitelji

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
21.10.2017.
u 11:25

- Sad je dobio i drugo dijete (sina Noaha prije dva mjeseca, kći Jada Valentina ima šest godina, op. a.) i bolje bi mu bilo da se okrene obitelji

Drugi set (nakon što je prvi izgubio u tie-breaku), Ivo Karlović je vodio sa 6:5 i na servis suparnika dobio prvi poen. Pohitao je za lopticom iz servisa u drugom poenu (zna se kakvu bi prednost imao da je stigao do 0:30) i ozlijedio lijevi gležanj.

Liječnička pomoć na terenu nije mu puno pomogla, naš veteran (38) bio je prisiljen predati meč drugog kola turnira u Antwerpenu upola mlađem suparniku Grku Stefanosu Tsitsipasu.

Roditelji uvijek u brizi

– Magnetska rezonancija pokazala je da je Ivo iskrenuo lijevi gležanj, istegnuti su mu ligamenti. Započeo je već s terapijom, koristi led i tablete protiv bolova, ali morat će otkazati nastup na turniru u Beču sljedeći tjedan, a to znači da je za njega sezona završena. Jer na Mastersu 1000 u Parizu ionako je trebao igrati kvalifikacije, a na to on nije kanio pristati – kaže Ivin otac Vlado, meteorolog u mirovini.

Gospon Vlado nije želio prognozirati što će se dalje događati sa sinovljevom karijerom (Ivo će sljedeći tjedan skliznuti za još šest pozicija i naći se na 57. mjestu ATP liste), ali kaže da bi on osobno volio da Ivo završi s jurcanjem s turnira na turnir.

– Tako vam je to, mi roditelji uvijek smo u brizi. Poželjeli smo da se oprosti od igranja još prije dvije-tri godine, ali išlo mu je jako dobro, lani je osvojio dva turnira, a ove godine odigrao još jedan finale. No sad je dobio i drugo dijete (sina Noaha prije dva mjeseca, kći Jada Valentina ima šest godina, op. a.) i bolje bi mu bilo da se okrene obitelji. Stalno smo u strahu od tih ozljeda i putovanja, bilo bi nam lakše kad bi se smirio – zabrinuto kaže tata Karlović.

Suradnja sa Šarićem

Završetak karijere nije nemoguća opcija, iako znamo da bi Ivo rado pomaknuo još koju granicu u tenisu. Na Australian Openu bio je najstariji igrač koji je stigao do trećeg kola nekog Grand Slam turnira (nakon Connorsa 1991.), u Hertogenboschu je sudjelovao u najstarijem finalu nakon 1977. (Karlović 38, Muller 34)...

U Beču je lani igrao polufinale, što znači da će za tjedan dana ostati bez još 180 bodova, zbog čega će pasti otprilike na 75. poziciju. No to će još uvijek značiti da će na Australian Open moći bez kvalifikacija, teško da će Ivo tome odoljeti.

Očito su sve opcije još otvorene, nakon raskida suradnje s dugogodišnjim trenerom Petrom Popovićem, Ivo je za novog učitelja angažirao Mirka Pehara, ali je u Antwerpenu bio s Igorom Šarićem. Očito mu neće biti lako reći zbogom tenisu.

Komentara 2

SJ
seki.jole
12:01 21.10.2017.

Ostavite čovjeka da sam donese odluku, a ne nakaradnim družobriznicima kao ovaj novinarčić ,koji sebi uzima pravo da odlučuju o Karloviću.

PO
PowerPoint
19:04 21.10.2017.

Ovaj priča kao da je Ivo vojnik i živi i radi u Afganistanu.....neka Ivo igra dok može, nije da mu je tenis hir, još uvijek fino zarađuje, a nakon karijere čime bi se trebao baviti...neka zarađuje dok može....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije