Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Vettel slavio na otvaranju sezone, u Melbourneu osvojio 100. postolje u karijeri

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
25.03.2018.
u 08:46

Vettelu je ovo bila 48. pobjeda i stoto postolje u karijeri te se pridružio Michaelu Schumacheru, Lewisu Hamiltonu i Alain Prostu koju su već ranije probili tu magičnu granicu

Sebastian Vettel pobjednik je prve ovosezonske utrke formule 1 koja s vozila na stazi u Melbourneu za VN Australije.

Ferrarijev pilot osvojio je prvo mjesto ispred Mercedesovog vozača i aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, a treći je bio Kimi Räikkönen u Ferrariju.

Vettelu je ovo bila 48. pobjeda i stoto postolje u karijeri te se pridružio Michaelu Schumacheru, Lewisu Hamiltonu i Alainu Prostu koji su već ranije probili tu magičnu granicu. 

Četvrti je bio Daniel Ricciardo u Red Bullu, a peto mjesto osvojio je Fernando Alonso u McLarenu. Max Verstappen bio je šesti, a bodove su još osvajali Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne i Carlos Sainz.

Pobjednik je odlučen polovicom utrke kada je Romain Grosjean parkirao bolid kraj staze jer mu prednja lijeva guma nije bila dobro pričvršćena.

Pod virtualnim sigurnosnim automobilom vozači su mogli besplatno proći kroz boks što je Vettel učinio. Nijemac je ušao po set mekanih guma te je iz boksa izašao kao vodeći u utrci.

Hamiltonu nije bilo jasno kako se to dogodilo i na koji je način izgubio utrku.

Sljedeća utrka vozi se 8. travnja za VN Bahreina.

Poredak: 1. Sebastian Vettel 25 bodova, 2. Lewis Hamilton 18, 3. Kimi Räikkönen 15, 4. Daniel Ricciardo 12, 5. Fernando Alonso 10, 6. Max Verstappen 8, 7. Nico Hülkenberg 6, 8. Valtteri Bottas 4, 9. Stoffel Vandoorne 2, 10. Carlos Sainz 1.

Komentara 7

AR
Artukovic
11:16 25.03.2018.

Formula je mrtva odkad su promjenili motore...zivcira me ovaj zvuk bolida i jednostavno nemogu vise to gledati.

Avatar Hazl113
Hazl113
09:50 25.03.2018.

Da, aili ima jedna dvojba. Vettel je ušao u boks za vrijeme Sigurnosnog vozila, a to je koliko ja znam zabranjeno. Da ne vozi Ferrari, sigurno bi bio kažnjen sa prolazkom kroz boks. To mu je omogučilo i pobjedu, a Hamilton si je sam kriv što je taj krug usporio misleći da se to neće dogodit. To je škola i njemu i Mercedesu. za ubuduće.

KA
kažemja
20:01 25.03.2018.

Ne kužim ove komentatore koji stalno pljuju po F1 a opet ju gledaju i komentiraju. Prebacite program i gledajte pikado ili biljar ! Koga briga što je vama F1 dosadna? Svi sportovi doživljavaju promjene pa tako i F1. Ne možeže uvijek sve ostati isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije