Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POGRIJEŠIO SAM'

Savićević: Nikada si neću oprostiti što sam pričao s Osimom. Smučio mi se zbog spominjanja Arkana

Split: Igor Štimac održao predavanje na simpoziju europskih nogometnih trenera
Tino Juric/PIXSELL
24.02.2023.
u 18:16

Legendarni igrač bivše države i suigrač Zvonimira Bobana u Milanu govorio je o turbulentnom odnosu s pokojnim Ivicom Osimom

Proslavljeni crnogorski nogometaš Dejan Savićević nedavno je imao intervju za Mondo u kojem je govorio o reprezentaciji bivše Jugoslavije, danima u Crvenoj zvezdi i Milanu te sukobu s legendarnim trenerom Ivicom Osimom. Otkrio je detalje svađe s Ivicom Osimom jer je uporno forsirao Safeta Sušića koji je na SP-u  u Italiji 1990. godine bio ispredn njega iako je bio stariji čak 11 godina. Kasnije mu je to oprostio, ali i po njegovom mišljenju napravio veliku pogrešku. 

- Safeta Sušića sam stavio u idealnu momčad igrača s kojima sam igrao. To je najbolji odgovor svima koji misle da je moj sukob s Osimom i želja da igram bila izraz nepoštovanja prema Papetu Sušiću. Ako ga stavljam u svojih Top 11, znači da ga iznimno cijenim i smatram jednim od najboljih igrača s ovih prostora. Ali, '90. sam bio bolji od njega. Na Svjetskom prvenstvu u Italiji on je imao 35 godina, a ja 24 - prisjetio se Savićević.

- Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović me je nagovorio da odemo zajedno na večeru nakon finala Kupa prvaka u Ateni 1994. Osim je tada vodio Panathinaikos, poklonio sam i dres njegovom sinu i uspostavili smo korektan odnos. Ali onda mi se smučio kada je izjavio da ga je Arkan pritiskao da me forsira u reprezentaciji Jugoslavije. To je najveća glupost koju sam čuo u životu i ne mogu si oprostiti što sam poslušao Batinu molbu.

Inače, ratni zločinac Željko Ražnatović bio je vođa navijača Crvene zvezde u kojoj je tada igrao upravo Savićević. 

Komentara 3

DU
Deleted user
16:54 25.02.2023.

Da,Osim je tada forsirao ove iz SA KASABE da je bilo tko drugi bio izbornik pola ih nikad ne vi zaigrali za reprezentaciju u to vrijeme.....

B2
bordon 2
10:46 25.02.2023.

Osim je forsirao svoje jarane iz Sarajeva. Savićević je u pravu.

Avatar patkovic
patkovic
08:12 25.02.2023.

zašto se ljuti zbog toga, to o arkanu može biti istina a da on nije imao pojma o tome, možda osim to nije trebao spominjati ali uvjeren sam da su selektori uvijek pod raznim pritiscima i lobiranjima iz prostog razloga - velike love koja se vrti oko transfera igrača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije