Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI TRAGEDIJE

Savez se oglasio o tragediji na Grobniku: Auto je izletio i udario u sudačku ogradu

EuroNASCAR PRO utrka održana na Grobniku
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
24.07.2022.
u 11:15

Podsjetimo, kako se ranije o svemu oglasio i predsjednik Saveza Davorin Štetner koji je na Facebooku izrazio sućut obitelji poginulog muškarca.

Tragična nesreća dogodila se jučer na utrci Nagrade Hrvatske. Jedan od vozača izletio je sa staze i tom prilikom automobilom punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu. 

Muškarac je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu, no ubrzo je umro. Sutkinja koja je bila pored njega, srećom, nije teže ozlijeđena. Utrka je prekinuta, a očevidom bi se trebao utvrditi razlog nesreće.

O svemu se oglasio i Hrvatski auto i karting savez:

- Tijekom natjecanja Nagrada Hrvatske 2022 na automotodromu Grobnik, tijekom utrke izdržljivosti koja se boduje za Prvenstvo centralno-europske zone, došlo je do izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze i udara u zaštitnu ogradu na sudačkom mjestu. Hrvatski auto i karting savez hitno je postupio te je u postupku sazivanje istražnog povjerenstva koje će najhitnije utvrditi sve pojedinosti nesretnog slučaja i o tome u najkraćem roku obavijestiti sportsku javnost, priopćeno je iz Saveza, prenosi HRT

Dodaju kako su u neposrednom je kontaktu s automotodromom Grobnik, tijelima Javne uprave, MUP-a i Međunarodne automobilističke federacije FIA-e.

Podsjetimo, kako se ranije o svemu oglasio i predsjednik Saveza Davorin Štetner koji je na Facebooku izrazio sućut obitelji poginulog muškarca.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:21 24.07.2022.

Uzrok nesreće neprilagođena brzina uvjetima na cesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije