Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neponovljivo

Šarić o jednoj od najvećih Dinamovih blamaža: To nikad neću zaboraviti!

20.09.2017.
u 13:30

Plavi su se opekli s Dugim Selom, Naftašem, Zadrom...

Imao je Dinamo i jače momčadi nego što je današnja, pa je znao prolaziti kalvariju u Hrvatskom kupu već u ranoj fazi natjecanja kad se igra protiv objektivno slabijih suparnika. Znalo se dogoditi plavima da se gadno opeku, stoga će danas u Podravini, u Imbriovcu, u susretu s petoligašem Borcem biti oprezni.

Na stranu kad vas izbaci bilo koji prvoligaš, ali Dinamo su izbacivali i mnogo slabiji, vjerojatno se nikad neće zaboraviti kraj puta u kupu u Dugom Selu, pa i u Ivanić-Gradu porazom od Naftaša.

Mamić kukao u Ivaniću

– Takve se utakmice nikad ne zaboravljaju, a mislim da se više neće ni ponoviti, dogodi se jednom u tko zna koliko desetljeća ono što se nama dogodilo u Dugom Selu – kaže Danijel Šarić koji je tada igrao za Dinamo.

– Razlika u kvaliteti bila je tako velika, vodili smo s 2:0, a onda se dogodio preokret, nemoguće je u igri s takvim suparnikom primiti tri gola u drugom poluvremenu. Dogodi se svašta u kupu, zato je nogomet tako zanimljiv jer nikad ne znate što se može dogoditi. Ali ono je ipak bilo čudo. Mi smo tada igrali u Ligi prvaka, a u Dugo Selo smo došli i s dobrom momčadi – prisjetio se Šarić.

1/6

Za one koji se ne sjećaju te 1998., za Dinamo su, pod vodstvom Zlatka Kranjčara, u Dugom Selu igrali: Butina (Vasilj), Šarić, M. Cvitanović, Mladinić, Rukavina, Tokić, Bišćan, Šokota (J. Šimić), Viduka, Jeličić, Mikić.

Koliko je tu bilo reprezentativaca, sjajnih igrača, nije baš slabija bila ni momčad koju je vodio Josip Kuže, a 2005. godine izbacio Naftaš: Turina, Etto, Ćorluka, Drpić, Buljat (Šarić), Chago, Mamić, Modrić, Marić, Ljubojević (Mitu), Eduardo.

– Iznenađenja u nogometu uvijek su moguća, ali to nam se nije smjelo dogoditi. Reprezentativna stanka, u kojoj nismo mogli računati na dosta važnih igrača, utjecala je na nas, ali to je u toj utakmici bilo nevažno. Naftaš je igrao odlično, a nas je presjekao njegov drugi pogodak početkom nastavka – govorio je tadašnji trener Josip Kuže, a Zdravko Mamić je kukao jer je pristao na zamjenu domaćinstva, trebalo se zapravo igrati u Maksimiru:

Zvat ću Štritofa za savjet

– Naravno da je i sada jasno da nismo trebali pristati na zamjenu domaćinstava. Uvijek mi se to događa kada želim nekome pomoći – ispadnem magarac.

Plave je 2012. izbacio i Zadar, tada posljednji u HNL-u. Kao u Dugom Selu, vodio je Dinamo s 2:0, pa izgubio s 2:3. Tada je trener plavih bio Ante Čačić, a savjete je Sammiru i Vidi davao je tijekom utakmice i Zdravko Mamić, ali nije pomoglo.

Današnji trener Dinama Mario Cvitanović i sam je osjetio bruku Dugog Sela, stoga će danas sigurno biti oprezan da mu se takav debakl ne ponovi i kao treneru.

– Hrvatski kup pun je iznenađenja, no vjerujemo da se u Imbriovcu to nama neće dogoditi iako posljednjih dana nogomet više sliči na vaterpolo ili ragbi. Zbog lošeg vremena moramo mijenjati neke stvari u koncepciji treninga, a možda se posavjetujem i sa svojim prijateljem, vaterpolskim trenerom Ratkom Štritofom. Neke ćemo igrače morati čuvati zbog zdravlja, tko zna kakav će u Imbriovcu biti teren – kazao je trener plavih Cvitanović.

Komentara 4

MI
misho32
14:34 20.09.2017.

gledajte naslov , sve je to da se kompromitira Dinamo , za koga to radiš bijedniče a i ovaj Večernji koji objavljuje ovakve članke

Avatar patkovic
patkovic
14:59 20.09.2017.

ima puno boljih nogometaša od ovih koji se bave ozbiljno sa time , neće svako da riba koljena za lovu

DU
Deleted user
15:07 20.09.2017.

pa ako je primit 3 gola u pola utakmice blamaža i budi nekve sumje jer se tako insuinira onda si ti šariću dio te priče jer si bio važan kotačić ondašnjeg stroja koji je mleo i jače klubove evrope

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije