Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Mamić Ladiću: Ti si monstrum, znaš li kakav je problem oprati 150 tisuća €?

Legendarni vratar saslušan je u istrazi, a kazao je da mu je Mamić nudio da mu isplati na crno 150.000 od traženih 400.000 eura.
14. rujna 2017. u 13:58 82 komentara 13502 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Zdravko Mamić u još jednom svojem “urbi et orbi” govorio je o svemu, a zapravo nije rekao ništa. Ili točnije, nije rekao ništa što već nije rekao u brojnim sličnim istupima. Još se jednom proglasio žrtvom, zavapio je nad svojom sudbinom, ustvrdio da ne želi policijsku zaštitu jer ga policija ne bi štitila već bi ga nadzirala, a na kraju je kazao da će i sam sebi presuditi bude li osuđen na suđenjima koja se protiv njega vode!? Uz to je, kao krunu svega, ponudio nagradu od milijun kuna, kojih nema, za informacije o osobi koja je na njega pucala nedavno u Hercegovini.

Romeo Jozak Romeo Jozak Bivši direktor Dinama postao trener poljskog prvaka Legije

Sve navedeno spada u već viđeni Mamićev javni izričaj i njegovu potrebu za dramatizacijom te prikazivanjem sebe i Dinama kao žrtve nepostojeće medijsko-političko-pravosudne urote. No ono o čemu je Mamić najmanje pričao jest ovrha Dražena Ladića nad Dinamom, što je bio i povod za sazivanje izvanredne konferencije za novinare. Činjenica da je o tome najmanje govorio, možda pokazuje da i Mamić polako postaje svjestan da njegovi pravosudni problemi nisu mali. I da svakim danom postaju sve veći.

1 / 11
Zdravko Mamić

Jer tužba koju je Ladić dobio nakon 15 godina sudovanja spominje se i u drugoj optužnici koju je USKOK ljetos podigao protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića te Damira Vrbanovića, Igora Krote, Sandra Stipančića i Nikkyja Vuksana. Ta optužnica još nije potvrđena, o njoj će uskoro odlučivati sud u Osijeku, a Mamića i ostale tereti se da su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Među svjedocima koji su tijekom istrage saslušani bio je i Ladić, koji je istražiteljima kazao da mu je Dinamo ostao dužan 400.000 eura, zbog čega se s njim sporio od 2002. Legendarni vratar istražiteljima je kazao i da se Mamić pokušao s njim dogovoriti te da mu je ponudio da mu od traženog iznosa isplati 150.000 eura na crno.

– To sam odbio i rekao Mamiću da ne dolazi u obzir da mi plaća na crno, već po zakonu i transparentno. Na to je poludio. Rekao mi je da nisam normalan, da sam monstrum koji ne shvaća kakvih sve on problema ima da opere iznos od 150.000 eura – kazao je Ladić istražiteljima.

Jozak preuzeo Legiju 'Dosta mi je bilo etikete Mamićeva šaptača i nosača ceduljica!'

Ladićev iskaz teško tereti Mamića, a moguće je da je Mamić toga postao svjestan kada je Dinamu temeljem pravomoćne presude isporučena Ladićeva ovrha. Slična potraživanja prema Dinamu imali su i Joško Jeličić i Goran Jurić, koji su pristali na otkup tog duga. Konkretnije, kako su obojica rekla istražiteljima, pristali su da im Dinamo od traženih iznosa, preko posrednika, koji su od kluba navodno otkupili njihove dugove, isplati dio traženih iznosa, a oni će zauzvrat povući tužbe. Juriću je isplaćeno 50.000 eura, a Jeličić nije precizirao koji je iznos dobio. No zanimljivo je da je novac dobio od ljudi čija imena ne zna, a primopredaja je obavljena u vozilu. Detalji su to iz druge Mamićeve optužnice, koja je po opsegu i prikupljenim dokazima puno ozbiljnija od one po kojoj se Mamiću trenutačno sudi, pa bi i to mogao biti razlog njegove nervoze. 

Zdravko Mamić Karlo Ledinski Ne uništava Ladić Dinamo, uništio ga 
je odavno Mamić Dražen Ladić "Dugo sam bio strpljiv" Ladić o blokadi Dinama: Nisu mi se javljali. To mi je jedino preostalo... Zdravko Mamić Zdravko Mamić: 'Neće me vidjeti u zatvoru, sam ću prije toga sebi presuditi'
Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • sjs:

    Jasno je da su Jeličić i Jurić pristali na ponudu, a Ladić nije. Kakav otkup duga? Kak je oprao taj cash?

  • BeroII:

    Nije mi jasno Mamićevo pitanje da li zna kako je teško "oprat 150.000€. To nitko ne zna tako dobro kako to mamić zna. I to i sve ostale nedozvoljene radnje. Pa nije bez razloga kriminalac No. 1.

  • narod1:

    Ladića sam osobno upoznao prije više godina i čovjek je poštenjačina i vrlo civiliziran. Ne vjerujem Mamiću ni riječ.