Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAMO TRI PREDSTAVNIKA

Sandra Perković kreće po nove rekorde lige u kojoj je i dalje ona - kraljica!

Zagreb: 70. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, žene
Igor Kralj/PIXSELL
28.05.2021.
u 17:00

Sandra je s hicem od 71,38 metara iz 2018. godine još uvijek vlasnica rekorda na mitinzima Dijamante lige

Troje hrvatskih atletičara nastupit će večeras na mitingu Dijamante lige u Dohi – Sandra Perković i Marija Tolj u bacanju diska te Filip Mihaljević u bacanju kugle. Nakon godinu dana stanke bacanje diska vraćeno je u program Dijamantne lige pa će Sandra imati priliku osvojiti sedmi mali dijamant za ukupnu pobjedu u svojoj disciplini. U bacanju diska slavila je šest puta uzastopce, od 2012. do 2017. godine. Posljednje dvije godine pobjednica u disku bila je Kubanka Perez. Uz Sandrinih šest pobjeda, Hrvatska ima još dvije u Dijamantnoj ligi. Blanka Vlašić bila je najbolja u visu 2010. i 2011. godine. S ukupno osam pobjeda Hrvatska trenutačno dijeli deveto mjesto s Novim Zelandom. Ako netko od naših ove sezone osvoji ukupnu pobjedu, mogli bismo na osmom mjestu dostići Francusku. Jasno, ako netko od Francuza ne bude ukupni pobjednik.

Sandra bi pak sedmom pobjedom dostigla američkog troskokaša Taylora i francuskog motkaša Lavillenieja po broju ukupnih pobjeda u Dijamantnoj ligi. Zanimljivo je da Blanka i Sandra drže niz od sedam pobjeda u nizu u svojim disciplinama u tijeku jedne sezone. Blanki je to uspjelo 2010, a Sandri 2013. i 2016. godine. Sandra je s hicem od 71,38 metara iz 2018. godine još uvijek vlasnica rekorda na mitinzima Dijamante lige. Taj hitac dogodio se upravo u Dohi gdje je Sandra do sada nastupila triput i sva tri puta je pobijedila (2013. s hicem 68,23 metra, 2015. s hicem 68,10 metara i 2018. 71,38 metara). Osim Sandre u Dohi je još od naših atletičara nastupila tek Ana Šimić koja je bila druga (2019.) i četvrta (2015.) u visu.

>> Hrvatska tenisačica u milijunskim dugovima:

 

Današnji miting u Dohi bit će iznimno jak u svim disciplinama, pa tako i u ženskom disku gdje će Sandra imati težak posao da ostvari četvrtu uzastopnu pobjedu. Nastupit će dvije najbolje Kubanke, Perez i Caballero, odlična Amerikanka Allman koja je prošle godine bacila disk dalje od 70 metara. Tu su i dvije dobre Njemice, Vita i Muller. Sandra ove sezone ima tek sedmi hitac (65,25). Dalje su ove sezone bacale Nizozemka Van Klinken (70,22), Kubanka Perez (68,99), Jamajčanka Lawrence (67,05), Amerikanka Allman (66,46), Portugalka Ca (66,40) i Njemica Pudenz. Filip Mihaljević dolazi kao pobjednik iz Ostrave i trenutačno ima deveti rezultat sezone. U Dohi su kandidati za postolje Novozelanđanin Walsh i Srbin Sinančević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije