Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Sandra: Ovo bi mogla biti moja čudesna godina...

05.05.2018.
u 12:10

Sandri je ovo tek drugi hitac u karijeri preko 71 metra. Prvi se dogodio i još je to uvijek hrvatski rekord, u Bellinzoni prošle godine – 71,41 metara

Sandra Perković ušla je sjajnu u novu sezonu mitinga Dijamante lige. Odmah u prvom nastupu, na mitingu u Dohi, srušila je tri rekorda u bacanju diska. Pobijedila je hicem 71,38 metara što je novi rekord Dijamantne lige, novi rekord stadiona i novi vodeći hitac sezone.

Sandri je ovo tek drugi hitac u karijeri preko 71 metra. Prvi se dogodio i još je to uvijek hrvatski rekord, u Bellinzoni prošle godine – 71,41 metara.

1/6

- Kao što sam i najavila, došla sam u Dohi sto posto spremna i znala sam da mogu ovdje puno očekivati. Nikada u ovom dijelu sezone nisam bacila disk tako daleko i nikada u životu nisam imala ovakvo otvaranje sezone. Možda mi je malo žao što nije bio koji centimetar duže, pa da odmah imam i novi nacionalni rekord – rekla je Sandra.

Druga Kubanka Perez

Konkurencija nije bila slaba. Dapače, u Dohi su bacale druga, treća i četvrta s ovosezonske rang liste u bacanju diska.

No, Sandra je bila toliko uvjerljiva da su se ostale samo nadmetale koja će biti druga. A drugo mjesto osvojila je Kubanka Yaime Perez hicem 66,82 metara što je gotovo pet metara slabije od Sandrinog hica.

Treća je bila još jedna Kubanka – Denia Caballero s hicem 63,80 metara,a potpuno je razočarala Australka Deni Stevens koja je bila na kraju peta sa skromnim hicem 63,59 metara. Skromni jer je ove sezone imala rezultat blizu 68 metara.

- Moram istaknuti da je stadion bio dupkom pun. Iskoristila sam svu tu energiju gledatelja i odličnu atmosferu i dala sam sve od sebe. Sad se vraćam u svoju bazu gdje se nastavljam pripremati za sljedeće nastupe. Kako mi se čini, ova 2018. godina mogla bi za mene biti čudesna. Ako se po jutru dan poznaje, onda će i biti – zaključila je Sandra koja će sljedeći nastup an mitinzima Dijamante lige imati u Rimu za 28 dana.

Samba srušio pet rekorda

Nije Sandra jedina koja je oborila toliko rekorda u jednom danu. Abderrahman Samba iz Katra srušio je pet rekorda na 400 metara prepone.

Njegovih 47,57 je rekord Dijamante lige, rekord mitinga, nacionalni rekord, osobni rekord i vodeći rezultat sezone. Nije zaostao ni Steven Gardiner s Bahama koji je srušio četiri rekorda u utrci na 400 metara.

Njegovo vrijeme 43,87 je rekord mitinga, nacionalni rekord, osobni rekord i vodeći rezultat sezone. Najbolje rezultate sezone ostvarili su Kubanac Pedro Pablo Pichardo u troskoku (17,95), Kataranin Mutaz Essa Barshim u visu (2,40), Južnoafrikanka Caster Semenya na 1500 metara (3:59,82), Bjelokoščanka Marie-Josee Ta Lou na 100 metara (10,85) i Kenijka Caroline Chepkoech Kipkirui na 3000 metara zapreke (8:29,05).

Komentara 2

DU
durke
14:23 05.05.2018.

Bravo. Svaka cast

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:02 05.05.2018.

svaka cast. ali moram dodati, da bi ispod clanka o Luki Modricu koji je nesto uradio na treningu bilo 100 komentara. Usput, taj Modric nikad nista nije osvojio u hrvatskom dresu. Gledam na Sandrinom IG video hitca, ispod pise, medalja za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije