Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

San Antonio slavio u Dallasu

Manu Ginobili
Reuters/Pixsell
22.04.2010.
u 10:47

Samo su tri slabije plasirane momčadi u NBA doigravanju uspjele dobiti jednu od dvije gostujuće utakmice. U pitanju su tri momčadi iz Zapadne konferencije.

Nakon Portlanda protiv Phoenixa i Utaha protiv Denvera uspjelo je to i igračima San Antonija kod Dallasa. U srijedu su Spursi uvjerljivo slavili 102:88 i tako prebacili prednost domaćeg parketa na svoju stranu.

U srijedu je sve funkcioniralo kod San Antonija kako treba i kada je takav slučaj onda Spursi postaju jedan od najzahtjevnijih suparnika u ligi. Manu Ginobili je bio predvodnik sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencije, s tim da je za tri poena gađao 4-6. Tum Duncan je vladao pod obručima sa 25 poena i 17 skokova, s tim da je 17 od ukupno 25 koševa postigao postigao u drugom dijelu. Tony Parker je dobro razigravao (8 asistencija), a u sve se uklopio i Richard Jefferson sa 19 poena i sedam skokova.

S druge strane su raspoloženi bili samo Dirk Nowitzki (24 poena i 10 skokova) i Jason Terry (27 poena), no to je bilo premalo za Spurse koji su na poluvremenu imali 12 poena viška i nakon toga ljubomorno čuvali prednost.

Orlando niti u drugoj utakmici nije igrao nezaboravno, no izgledaju toliko moćno da čak i u tom slučaju lako lome Charlotte. Ovom prilikom su slavili 92:77 i tako poveli 2-0 u seriji.

Nitko nije odigrao utakmicu za najvišu ocjenu, a ključnim za odvajanje od suparnika se ispostavio šut za tri poena dva igrača s klupe. Pietrus je gađao 3-4, a Anderson 2-3.

Dwight Howard je izgubio čak šest lopti, ali je ubacio 15 poena uz devet skokova, dok je Vince Carter utakmicu završio sa 19 poena i pet skokova.

NBA doigravanje, 1. krug, ponedjeljak:

Istočna konferencija

Orlando (2) - Charlotte (7) 92:77 (Carter 19p, 5s, 3a, Howard 15p, 9s / Jackson 27p, 3s, 3a)

Orlando vodi u seriji 2-0

Zapadna konferencija

Dallas (2) - San Antonio (7) 88-102 (Nowitzki 24p, 10s / Duncan 27p, 10s, Ginobili 23p, 5s, 4a)

Serija je izjednačena na 1-1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije