Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Jurčić popustio Mamićevu pritisku

Sammir počinje, Rukavina obećao gol na Bernabeuu

'14. 09. 2011., Zagreb - stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. kolo UEFA Lige prvaka, nogometna utakmica GNK Dinamo - Real Madrid. Ante Rukavina, Pepe Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
20.11.2011.
u 20:13

- Sigurno ću opet doći u priliku, a pogodak neka zabije bilo tko... - kazao je Rukavina

To u "Milijunašu" ne bilo pitanje ni za 500 kuna, otprilike iz kategorije "na kojoj strani svijeta izlazi Sunce?". Mislimo na pitanje – tko će u Madridu biti Dinamov graditelj igre?

– Sammir nije u optimalnom fizičkom stanju, ali dobit će minutažu, želimo ga maksimalno iskoristiti – kazao je Dinamov trener Kruno Jurčić nakon jučerašnjeg zatvorenog treninga na Hitrec-Kacianu, posljednjeg uoči puta u Madrid.

Naravno da dvojba oko Sammira nikada nije ni postojala, ne zato što je Brazilac u neviđenoj formi, nego zato što je to viši interes – Mamić ga na Bernabeuu jednostavno mora pokazati. Jedan Sammirov potez, jedna čarolija, pas à la Xavi može mu neslućeno dignuti cijenu. Pod uvjetom da Filho uopće primi loptu...

Idemo u hram nogometa

Usput, posljednji je put nastupio protiv Ajaxa 2. studenoga u Areni, nastupio, ne i zaigrao. Željeli smo ga pitati nešto o utakmici u Madridu, ali Sammir je samo odbrusio:

– Ne bih!

Posljednji trening rasvijetlio je još neke dvojbe: Rukavina će, a ne Beqiraj, zaigrati u špici, dok je iz momčadi neočekivano izletio Jerko Leko, junak prvoga sraza s Realom. To je u duhu Krunine "želimo što dulje zadržati loptu, a ne da je olako izgubimo pa je moramo opet osvajati..."

– Ja sam sretan i u ovome uživam, idemo u hram nogometa – kazao je dobro raspoloženi Jurčić, već sada sretni vlasnik trećeg naslova prvaka s Dinamom, što ima još samo Ćiro.

Ante Rukavina opet će zaigrati sam u špici, kao i u prvoj utakmici s Realom...

– Hoće li biti golova? Bit će, igrajte na kladionici više od dva – smije se Rukavina.

U prvom srazu s Realom propustili ste veliku šansu?

– Imam tu kvalitetu da na svakoj utakmici dođem u šansu, bilo je tako i dok sam igrao u Panathinaikosu. Nadam se da će mi se u Madridu opet pružiti prilika i da će drukčije završiti – dodaje.

Na Bernabeuu je bio jednom, prošle godine kao gledatelj na utakmici Reala i Valencije. Doživljaj opisuje samo jednom riječju: čudesno!

A razmišljate li možda o – katastrofi?

– Kakvoj katastrofi, zrakoplovnoj? Ma kakva katastrofa, atmosfera u svlačionici je odlična, veselimo se utakmici s Realom i igrat ćemo za svoj gušt, neka bude za pamćenje.

Ma kakva katastrofa!

I opet neugodan podsjetnik – još čekamo Dinamov gol u Ligi prvaka...

– Mislite pogodak u 21. stoljeću, ha, ha? Osjećam da bi ga ovdje moglo biti, da će ga netko zabiti baš protiv Reala – zaključio je Rukavina.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Idler 3
Idler 3
21:43 20.11.2011.

...\"...pogodak u 21. stoljeću...\"...hajde dobro, bar mu smisla za humor ne fali >;-))

BR
brckohr
22:02 20.11.2011.

bilo je trenera u dinamo..onaki ,ovaki....ali potrcko i pesek kao ovaj jurcic jos nije!! DAJE NEKE IZJAVEE,kao on gazda u svlacionici! MA MRSSSS!!!

DU
Deleted user
20:56 20.11.2011.

E moj Dasovicu, koji si ti tulipan! Ruki nije nista obecao! Gdje si vidio da je obecao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije