Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER OSIJEKA

Zekić: Očekivao sam malo atraktivnijeg suparnika od Austrije

Zoran Zekić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.08.2017.
u 00:30

– Znam kakav je naš mentalitet i da će nakon naše pobjede protiv PSV-a biti dosta podcjenjivanja, ali ne bih volio da se govori kako je ovo lagan protivnik.

Bila je to velika noć za Zorana Zekića, najveća u njegovoj trenerskoj karijeri, najveća u 70 godina dugoj povijesti Osijeka. Vremena za pretjerano slavlje u Gradskom vrtu nije bilo. Ždrijeb je jučer u play-offu kvalifikacija za Europsku ligu spojio Osijek s bečkom Austrijom. S obzirom na ostale potencijalne protivnike, kuglice su ovaj put bile naklonjene Osječanima.

– Iskreno, očekivao sam malo atraktivnijeg protivnika jer mislim da bi nam tada bilo lakše igrati – prve su Zekićeve reakcije.

Skauting idućeg eurosuparnika počeo je istog časa.

– Moram biti iskren i reći kako trenutačno nemam previše informacija o sadašnjem stanju bečke Austrije. Znam da su jedan od najvećih austrijskih klubova, ali u kakvoj su trenutačno formi, koliko su jaki, koje su im slabosti, to ćemo tek proanalizirati – dodao je.

Austrija ne blista na startu sezone, u domaćem prvenstvu izgubila je obje uvodne utakmice, dok su u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu na mišiće prošli ciparski AEL Limassol (0:0 u Beču, 2:1 u uzvratu) i to nakon što je protivnik više od sat vremena bio s igračem manje. Osijek pak ne krije velike europske ambicije, nakon PSV-a je moguć i povijesni plasman u skupinu Europske lige. No, Zekić “staje na loptu”.

– Znam kakav je naš mentalitet i da će nakon naše pobjede protiv PSV-a biti dosta podcjenjivanja, ali ne bih volio da se govori kako je ovo lagan protivnik. Ali kada smo već došli ovoliko daleko, napravit ćemo sve da uđemo u skupinu Europske lige – poručio je.

Ima simbolike u ovoljetnom pobjedničkom maršu Europom, a paralele sa slavnom jeseni 2000. neizostavne su. I tada je Osijek igrao u Beču, protiv jakog Rapida s Dejanom Savičevićem u momčadi. I pobijedio... 

Austrija u brojkama

Osvojene titule: 24, posljednji put u sezoni 2012./2013.

vrijednost momčadi po Transfermarktu: 25,05 milijuna eura

najvredniji igrač: Nigerijac Olarenwaju Kayode, 4 milijuna eura

Trener: Thorsten Fink (49, na fotografiji)

Rezultat utakmice 3. pretkola: Austrija - AEL 0:0, AEL - Austrija 1:2

Termin igranja: 17.8. u Osijeku, 24.8. u Beču.

Komentara 4

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:39 05.08.2017.

Ko visoko leti nisko pada !!!!!!

MO
moslavina995
14:40 05.08.2017.

Zekiću ne lupetaj, budi sretan da si dobio nekoga koga teško ali ipak može Osijek proći. Stvarno daje glupe izjave, što bi tek Austrija trebala reći!? Puno sreće i prolaz Osijeku protiv i te kako atraktivne bečke Austrie!

Avatar stef99
stef99
11:46 05.08.2017.

seljak, jadan bio ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije