Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA PIRUETA

S. Dubravčić: Imala sam lošije uvjete, a osvajala sam medalje

\'12.12.2009., Zagreb, Hrvatska -  Dom Sportova, 42. zlatna pirueta Zagreba, Mirna Libric iz Hrvatske Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.12.2011.
u 22:09

– Ako ikad nastupim na OI, bit će me manje strah nego ovdje u Ledenoj – kaže Librić.

Tradicionalno međunarodno natjecanje u umjetničkom klizanju Zlatna pirueta Zagreba jučer je 44. put otvorilo vrata Doma sportova, no unatoč besplatnom ulazu, odaziv građana bio je gotovo nikakav. U publici je bilo samo stotinjak ljudi, većinom članova obitelji natjecateljica.

– Mi smo odlični organizatori: iduće godine domaćini smo Europskog juniorskog kupa, a 2013. Europskog prvenstva, no nemamo publiku. Problem je što mnogi i ne znaju da se Pirueta održava, ali i to što nemamo klizačicu ili klizača koji bi konkurirali stranim natjecateljima i tako privukli ljude. Zlatna pirueta je vrlo cijenjeno natjecanje koje je ove godine ponovo okupilo vrlo kvalitetne klizače – izjavila je prva dama Piruete, legendarna Sanda Dubravčić-Šimunjak, ističući i da loš odaziv publike nije slučaj samo u Hrvatskoj nego u samom sportu, s čime se složila i mlada slovenska klizačica Patricija Gleščič.

– Ovdje je više publike nego na našim natjecanjima!

Natjecanje je počelo kratkim programima žena i sportskih parova. Ženska konkurencija bila je jaka; nastupilo je 25 natjecateljica, a među njima i zagrebačke klizačice kojima je ovo bio debi na seniorskim natjecanjima: Mirna Librić bila je 19., Ema Lipovščak 21., Nika Žafran 23., a Petra Jurić bila je posljednja.

– Nisam zadovoljna nastupom. Uvijek imam strašnu tremu pred domaćom publikom. Ako ikad nastupim na Olimpijskim igrama, bit će me manje strah nego ovdje! Prošla sezona bila mi je krizna, ali malim koracima krećem prema naprijed. Pripremam se za Europsko prvenstvo 2013. u Zagrebu – izjavila je Mirna.

Petra Jurić također nije bila zadovoljna onim što je pokazala pred sucima.

– Petra je jako pedantna i prva ju je pogreška izbacila iz takta – objasnila je njezina trenerica i naša olimpijka Ivana Jakupčević, koja trenira i Mirnu te Niku Žafran.

Za loš plasman naših klizačica krivi su trema, neiskustvo i loši uvjeti treniranja, no ovo posljednje dr. Dubravčić-Šimunjak ne smatra ključnim problemom:

– Kad sam ja klizala, uvjeti su bili još gori, a uspjela sam se istaknuti. Klizanje čini deset posto talenta i 90 posto rada; bez rada nema napretka. Istina, nema dovoljno treninga, no potrebno je iskoristiti svaki trenutak na ledu.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bomba
22:23 09.12.2011.

– Kad sam ja klizala, uvjeti su bili još gori, a uspjela sam se istaknuti. Klizanje čini deset posto talenta i 90 posto rada; bez rada nema napretka. Istina, nema dovoljno treninga, no potrebno je iskoristiti svaki trenutak na ledu. ------------------------- Ovo su čiste laži. Prije se financirao sport iz proračuna države republike i grada danas da bi djete nešto treniralo roditelji moraju plačati treninge koje je ona imala besplatno. Odakle više novaca za sve a danas imamo da bogata djeca mogu trenirati a siromašni neka igraju na ulici i ako ih netko zapazi pa pozove da trenira sa njima a ako ne propada talent radi toga što roditelji ne mogu sve stići poplačati mada se od plaće odvaja i za sport i kulturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije