Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK KRASNODARA

Ruski milijarder je htio kupiti Konzum, a svoje igrače tjera da igraju šah

FC Krasnodar
17.02.2021.
u 21:19

Galicki je navodno stvorio poslovno carstvo iako nije blizak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Nije ga nikad ni kritizirao, no drži se sa strane i gleda svoj posao

Dinamo u četvrtak nastavlja svoj europski put i to u ruskom Krasnodaru na debelom minusu. No, ono što nije u minusu jest račun milijardera vlasnika Krasnodara - Sergeja Galickog. 

Galicki je prema Forbesovoj listi težak više od 8 milijardi eura, a u jednom je trenutku čak htio preuzeti i hrvatski Konzum.

Dramatična situacija u kojoj se našao Ivica Todorić sa svojom kompanijom Agrokorom bila je prilika da se Galicki sa svojim trgovačkim lancem Magnitom (vrijednim 21 mil. eura s godišnjim prometom od 17,5 mil. eura) uđe u Hrvatsku i preuzme Konzum. Korporacija zapošljava čak 271.000 ljudi, ali na kraju Konzum nije preuzeo.

Sergej Galicki, rođen 1967. u Sočiju. On je svoj uspjeh financirao kreditima banaka. Galicki je navodno stvorio poslovno carstvo iako nije blizak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Nije ga nikad ni kritizirao, no drži se sa strane i gleda svoj posao. Osim što posjeduje Magnito, vlasnik je i nogometnog kluba Krasnodar.

Zanimljivo, milijarder je zaljubljenik u šah i igrači u njegovom klubu također igraju šah. Igrao je nogomet, ali onda se posvetio šahu s 14 godina. Logika mu se poboljšala i pomogla mu u stjecanju bogatstva. U dvije godine je postao prvak Sočija. 

Sergej je otvorio omladinsku nogometnu školu u Krasnodaru, a šah je uveo kao obavezni predmet. 

Inače, Sergej voli i Hrvatsku. Sa svojom jahtom dugom 104 metra obilazio je i hrvatsku obalu.  Riječ je o impresivnoj jahti Quantum Blue koja u sedam luksuznih kabina prima 14 gostiju o kojima brine 40 članova posade. Prema podacima dostupnim na internetu, Quantum Blue je izgrađena 2014. i vrijedi oko četvrt milijuna dolara, odnosno više od milijun i pol kuna. 

Galicki je u braku s Viktorijom Galickajom čije je prezime uzeo nakon vjenčanja i imaju kćer Polinu. U njihovom je vlasništvu i privatni avion. Magazin GQ je Galickog 2014. proglasio 'poslovnom osobom godine'.

 

Ključne riječi

Komentara 2

IV
Ivica1953
08:39 19.02.2021.

Što se tiće čamca nedostaje ti 00

Avatar mrljobrljo
mrljobrljo
07:54 18.02.2021.

jeeee.....da je piknul Konzum kaj bi onda maznuli adz,Dalić i Pederiško

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije