Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE U ZNAKU - LOPTE

Rusija pomoću nogometa veliča svoju veličinu i – ljepotu

kazan djevojke
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
17.06.2018.
u 21:44

Danas je Kazanj poznat kao “grad mladih” jer se u njemu nalazi 30-ak ruskih fakulteta i čak 180.000 studenata.

Rusi su na tome inzistirali i uspjeli su: u organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva željeli su uključiti svaki djelić svoje prostrane zemlje. Igra se u 11 gradova, zbog različitih vremenskih zona u čak osam termina, ali nije da sve to skupa nema svoj šarm. Ruskinje su poznate po ljepoti pa fotoreporterima zbilja nije teško “okinuti” atraktivne fotografije.

Možda Kazanj dočeka Hrvate

Jučer su u Kazanju igrali Francuzi i Australci, a Reutersovi su se fotoreporteri prošetali i izvan stadiona gdje su ih dočekale djevojke u živopisnim tatarskim narodnim nošnjama. I to ispred znamenitog Kazanjskog kremlja (utvrđenog središta), sagrađenog na temeljima stare islamske utvrde.

Danas je Kazanj poznat kao “grad mladih” jer se u njemu nalazi 30-ak ruskih fakulteta i čak 180.000 studenata. Glavni grad Republike Tatarstan ima oko 2,2 milijuna stanovnika i u njemu žive pripadnici čak 173 nacije, iako dominiraju Tatari i Rusi.

kazan djevojke
1/14

Kazanj će biti domaćin i jednog od dvoboja osmine finala (možda dočeka Hrvate), a u Groznom, glavnom gradu Čečenije, neće se igrati utakmice, ali je zato ondje smještena egipatska nogometna reprezentacija. Kako je riječ o većinski muslimanskoj regiji, egipatski nogometaši nemaju problema s prakticiranjem svoje vjere. A dočekalo ih je i prijateljsko okruženje.

Mohamed Salah, egipatski reprezentativac i suigrač našeg Lovrena u Liverpoolu, u petak je proslavio 26. rođendan. Za tu je prigodu od domaćina u Groznom dobio rođendansku tortu ukrašenu zlatnom kopačkom. Želja je jasna, Egipćanin bi trebao biti najbolji strijelac SP-a. Salah je odličan nogometaš, ali kako će u tome uspjeti pokraj Ronalda koji na kontu već ima tri pogotka?!

Salah kreće protiv Rusa

Egipćanin u Liverpoolu zarađuje 5,5 milijuna eura godišnje i najskuplji je nogometaš s afričkog kontinenta. U rodnoj zemlji Salah financira gradnju škole te pomaže lokalnoj bolnici. Vodi i humanitarnu organizaciju koja se brine o prehrani potrebitih. Još nije sasvim fit pa je prvi susret s Urugvajem (0:1) gledao s klupe, ali u preostala dva trebao bi nastupiti. I zajedno sa suigračima izboriti osminu finala što bi bio veliki uspjeh za Egipćane.

Fotoreporteri su u Moskvi pronašli i zgodnu volonterku, a u Saransku su snimili veliku loptu ispred Mordovija Arene u kojoj će danas igrati Peru i Danska. 

Ključne riječi

Komentara 8

PE
peugeot
00:17 18.06.2018.

Nema zgodne zene ni muskarca bez slavenskog roda i slavenske familije koja je najveca u Evropi ! Sve ostalo u Evropi je nula od ljepote. Galofak !

DU
Deleted user
01:02 18.06.2018.

Ruskinjama su zanimljivi Hrvati jer vole bit dobro obrađene ali i EU papiri su jako bitni... ostatak bivše države je u podređenom položaju em nisu članica EU osim Slovenije no oni ne stignu ni svoje Mojce servisirat pa same na more prihajaju i se že sretno v deželu vrnjaju

KA
KaraMarko
09:59 18.06.2018.

Ne nego ce nijemci velicati ljepotu... hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije