Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAESTRALNE PREDSTAVE

Rusi stigli do prvog zlata u 25 godina nakon bitke koju povijest još nije vidjela!

Reuters
26.07.2021.
u 16:14

Nikita Nagornji je izveo najbolje ocjenjenu vježbu na tlu momčadskog finala u višeboju, a njegovih 14,666 bodova bilo je dovoljno za zlato.

Gimnastičari Rusije novi su olimpijski pobjednici u momčadskom višeboju, a do zlatne medalje su došli s najmanjom razlikom u povijesti u odnosu na drugoplasirane Japance, od kojih su bili bolji za samo 103 tisućinke boda, dok je trećeplasirana reprezentacija Kine za Rusima zaostala samo 606 tisućinki.

O redoslijedu reprezentacija je odlučivala zadnja rotacija, na kojoj su Kinezi i Japanci bili na preči, a Rusi na tlu. Ruska reprezentacija je do zadnje sprave došla s ukupnim zbrojem bodova 219,868, Kinezi su bili drugi (219,228), a Japanci treći (218,597).

Iz nastupa u nastup ruska se prednost topila i o svemu se odlučivala posljednja trojica vježbača. Kinez Chaopan Lin je dobio 14.133, što nije bilo dovoljno da bi se Kina popela na vrh pobjedničkog postolja. Sjajnu je vježbu na preči izveo Daiki Hashimoto te s ocjenom 15.100 doveo Japance na prvo mjesto uoči posljednjeg ruskog vježbača na tlu.

Nikita Nagornji je izveo najbolje ocjenjenu vježbu na tlu momčadskog finala u višeboju, a njegovih 14,666 bodova bilo je dovoljno da Rusija prvi put nakon 25 godina osvoji zlato. Japanci su ostali 103 tisućinke daleko od obrane naslova osvojenog prije pet godina u Rio de Janeiru, kad su Rusi osvojili srebro, a Kinezi broncu kao i u Tokiju.

Ključne riječi

Komentara 1

OL
oLo
17:29 26.07.2021.

Na kraju piše da su Kinezi opet osvojili broncu kao u Tokiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije