Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalno doigravanje

Rozić: Sad smo pametniji nego lani kad smo razmišljali gdje slaviti

'29.05.2013., KC Drazen Petrovic, Zagreb - A1 Liga za prvaka, prva utakmica finala doigravanja. KK Cibona - KK Zadar.  Photo: Danijel Kasap/PIXSELL'
'Danijel Kasap/PIXSELL'
04.06.2013.
u 11:12

- 
Ne smijemo stati jer se Zadar izvlačio iz svake eliminacijske utakmice

Cibona večeras (20 sati) u Zagrebu ima prvu od tri meč-lopte u finalnoj seriji protiv Zadra. Uđu li vukovi dovoljno usredotočeno, to bi na kladionicama trebao biti zicer. Upravo zbog toga što se u košarkaški milje uvlači takvo mišljenje, Cibonin trener Danijel Lutz puše i na hladno:

Sve je u Ciboninim rukama

– Ne smijemo stati dok ne dođemo do treće pobjede. Uostalom, Zadar je svaku utakmicu koja im je na neki način bila kvalifikacijska dobio. Tijekom sezone pobjeđivali su i Partizan, nas, a najčešće Cedevitu koju su i eliminirali u polufinalu. Upravo zbog toga zaslužuju naš oprez i uvažavanje.

Ipak, i Lutz će priznati da je sve u rukama njegova sastava koji i pojedinačno i kao momčad u ovom finalu izgleda bolje od suparnika.

– Priželjkivali smo da imamo 2:0 pred svojim navijačima i to imamo. Spremni smo, zdravi, iznimno motivirani i to idemo završiti jer mi držimo sve u svojim rukama. Dakako, pritom ne zaboravljamo da Zadrani dolaze motivirani i da žele vratiti seriju u Zadar. To bi se i moglo dogoditi ako bismo napravili pogrešku kakvu i lani. Imali smo protiv Cedevite 2:0 i treću na svom terenu, no više se pričalo o tome gdje će biti slavlje, bilo je puno šumova, a nije se dovoljno razmišljalo o utakmici. Ove smo godine pametniji – rekao je Cibonin kapetan Marin Rozić.

Želimo se vratiti u Višnjik

Ovo je osma ovosezonska utakmica Cibone i Zadra. Zadar je dobio samo dvije i to dok u sastavu vukova nije bilo \"maloga generala\" Blassingamea.

– Uoči ove serije oni su govorili da imaju prednost na središnjim pozicijama, no tko na ovim prostorima to može reći kad igra protiv Žižića? On je možda i naš najbitniji igrač ove sezone. Kad mu spustiš loptu, to je prekršaj ili koš. Što stariji to bolji. Vjerujem da mi imamo igračku prednost na svim pozicijama – dodao je Rozić.

Premda mu je prijatelj Roza poručio da ne kompliciraju stvari, jer se on i njegova momčad spremni za ljetovanje, veteran Bariša Krasić poručuje:

– Ništa još nije gotovo. Maksimalno ćemo se mobilizirati. Želimo još jednom napuniti našu dvoranu.

Zadrov trener Ante Nazor dolazi u Zagreb s tezom da je Zadar, zbog svoje publike, trenutačno najveći hrvatski klub.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije