Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paraolimpijske igre

Ristoski: Zlatnu medalju proslavit ću na Copacabani...

2016 Rio Paralympics - Athletics - Women's Long Jump - T20 Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 15/09/2016. Mikela Ristoski of Croatia celebrates with her gold medal during the victory ceremony.  REUTERS/Jason Cairnduff   FOR EDITORIAL USE O
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.09.2016.
u 11:40

Mikeli je to tek druga zlatna medalja na velikim natjecanja u skoku u dalj. Prije četiri godine na Igrama u Londonu bila je treća, a lani na Svjetskom prvenstvu u Dohi i ove godine na Europskom prvenstvu u Grossetu bila je druga

Nakon Sandre Paović hrvatski sportaši osvojili su novu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Zlatna je postala Puljanka Mikela Ristoski (26) koja je osvojila prvo mjesto u skoku u dalj. Zlato je osvojila sa osobnim rekordom – 5,79 metara. Prijašnji je bio kraći za osam centimetara. Zanimljivo je da joj je to tek druga zlatna medalja na velikim natjecanja u skoku u dalj. Prije četiri godine na Igrama u Londonu bila je treća, a lani na Svjetskom prvenstvu u Dohi i ove godine na Europskom prvenstvu u Grossetu bila je druga.

- Presretna sam, nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu. Prije početka natjecanja bila sam nervozna, no kada je krenulo super sam se osjećala. Iz skoka u skok sam bila sve bolja – rekla je Mikela.

Jasno da nije razmišljala o zlatu jer je za suparnicu imala svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk. No, njezin najduži skok bio je 5,55 metara.

- Mikela se borila hrabro i super je odradila ovo finale. Taktika je bila da prvim skokom osigura medalju, a onda da pokuša napasti zlato. Pokazalo se to dobitnom formulom – rekao je Danial Temin, njezin trener.

Simpatična Mikela je na kraju rekla:

- Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani – rekla je Mikela koja je u karijeri do sada osvojila 50 medalja od čega 19 zlatih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije