Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Katanušić peti u bacanju diska, Slivar završio na sedmom mjestu

Ivan Katanušić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
17.09.2016.
u 08:57

Hrvatski atletičar Ivan Katanušić osvojio je peto mjesto u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dok je naš drugi predstavnik u toj disciplini Josip Slivar zauzeo sedmu poziciju.

Katanušić je u Rio de Janeiro stigao kao srebrni s ovogodišnjeg europskog prvenstva u Grossetu gdje je disk bacio 55,59 metara, međutim u Brazilu nije uspio ponoviti taj rezultat. Na Olimpijskom stadionu je bacio 23 centimetara kraće, a njegov osobni rekord je 59,21. 

- Na zagrijavanju sam bacio 59 metara, šteta što nisam to ponovio na natjecanju. Međutim, očekivao sam peto mjesto. Moram biti zadovoljan nakon što sam prošle godine imao lom zdrave noge - kazao je 25-godišnji Imoćanin, član zagrebačkog AKOI Agrama koji ima potkoljenu amputaciju.

Katanušića je zasmetalo što su u kategoriji s potkoljenim amputacijama nastupili sportaši koji imaju obje noge.

- To baca ružnu sliku na natjecanje jer su u konkurenciji sportaša s amputiranim potkoljenicama nastupila petorica koja su imala obje noge. Osvajači medalja imaju obje noge i mogu raditi tehniku preskoka, to stvarno nema smisla - kazao je.

Naš dugi predstavnik u ovoj disciplini Slivar je zauzeo sedmu poziciju s rezultatom 47,39 što je tri metra manje od njegovog osobnog rekorda.

- Nisam zadovoljan, jer sam loše bacao. Stvarno sam bacao katastrofa. Nije to bio moj dan - poručio je 46-godišnji Slivar.

Zlato je osvojio Amerikanac David Blair s novim svjetskim rekordom 64,11. Blair je ove godine u Tempeu u Arizoni bacio svjetski rekord 63,61, a sada je taj rezultat popravio za 50 centimetara. Drugi je bio Akeem Stewart iz Trinidad i Tobaga sa rezultatom 61,72, dok je broncu osvojio Britanac Dan Greaves bacivši disk 59,57 metara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije