Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S DINAMOM

Rijeka nastavlja svoj zadivljujući niz. Sjećate li se kada je Labrović zadnji put kapitulirao na Rujevici?

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a
Nel Pavletic/PIXSELL
21.04.2024.
u 22:32

Rijeka kod kuće ima sedam pobjeda zaredom, uz zadivljujuću gol-razliku 19:0

Lider prvenstva Rijeka nastavlja svoj zadivljujući niz pobjeda i ne dopušta Dinamu da mu preotme prvo mjesto. Nova Rijekina žrtva bila je Gorica, koja je - zahvaljujući Rijekinom presingu – u drugom poluvremenu bila prisiljena na grčeviti bunker i jednostavno nije izdržala. Bravu gostiju u 68. minuti otključao je Marko Pjaca, izvanrednim šutem glavom nakon ubačaja Pašalića, a u 80. minuti udarac Petrovića u mrežu Gorice skrenuo je igrač Gorice Jurić. U samoj završnici utakmice rođeni golgeter Mirko Marić iskazao se kao vrstan asistent, majstorski, poput klasnoga vezista, gurnuvši loptu u šansu neumoljivom strijelcu Bruni Godi za konačnih 3:0. I ovacije 7103 gledatelja na Rujevici.

GALERIJA Evo kako izgleda lokacija Modrićevog penthousea u Zagrebu

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a
1/17

Rijekina igra u prvom poluvremenu nije bila uvjerljiva, pa je trener Sopić u stanci povukao logičan potez, pristajući pritom na pozamašnu dozu rizika: izvadio je iz igre zadnjeg veznoga Hodžu i uveo ofenzivnoga Pjacu, pa je Rijeka odjednom počela jurišati s čak petoricom napadački orijentiranih igrača: Pjacom, Pašalićem, Frukom, Ivanovićem i Marićem. Ta je razorna koncentracija napadačke kvalitete bila prejaka za obranu Gorice i njezina kapitulacija bila je neizbježna. Na kraju je gost dobro i prošao jer je Ivanovižć uzdrmao gredu, a Maloča je izbacio loptu s gol-cret nakon udarca Galešića.

Ova raskošna Rijekina predstava u brojkama je izgledala ovako: Rijeka je imala posjed lopte 63 posto, ukupno je imala čak 22 udarca (Gorica 5), od toga 6 u okvir (Gorica 2), u kornerima je bilo 7:1 za Rijeku, u zaleđima 3:1 za Rijeku, a Gorica je napravila jedan prekršaj više (12:11).

VEZANI ČLANCI:

Ovako sada izgledaju Rijekini pobjednički nizovi: ovo joj je bila njezina sedma uzastopna pobjeda na Rujevici, uz nevjerojatnu gol-razliku čak 19:0; vratar Labrović posljednji je pogodak doma primio još 10. prosinca 2023. godine protiv Slavena Belupa! Uključujući dvije pobjede u Hrvatskom kupu, nad Rudešom i Lokomotivom, Rijeka ima devet pobjeda zaredom, također bez primljenoga pogotka. Jedini pogodak ovoga proljeća kapetan Labrović primio je 25. veljače u Maksimiru, kada je Rijeka bila poražena 0:1 pogotkom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. Tako se opet vraćamo na spomenutu utakmicu sa Slavenom na Rujevici (2:4 ) - u njoj je Labrović posljednji put primio pogodak iz igre!

Rijeka: Labrović; Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda; Hodža (od 53. Pjaca); Pašalić (od 76. Veiga), Petrović, Fruk (od 86. Bogojević), Janković (od 46. Ivanović); Obregon (od 63. Marić). Trener: Sopić.

Gorica: Banić; Krizmanić (od 60. Munksgaard), Maloča, Leš, Štiglec; Pršir, Mrzljak; J. Mitrović (od 74. Jurić), Soldo (od 74. Kapulica), Rukavina (od 60. Majstorović); Vujnović (od 85. Vrzić). Trener: Vidović.

Strijelci: 1:0 Pjaca (68., Pašalić), 2:0 Jurić (80., autogol), 3:0 Goda (89., Marić).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije