Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirala Marca

Recept za uspjeh Atletico Madrida: Riješiti se igrača kojeg su platili 125 milijuna eura

LaLiga - Atletico Madrid v Almeria
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/5
13.05.2023.
u 11:18

Atletico Madrid je u polusezoni osvoji najviše bodova među prvih pet momčadi španjolske prve lige, a do tada se činilo kao da se momčad raspada. Španjolski mediji nastoje objasniti što je to učinio Diego Simone i što je učinilo njegov sustav dobro podmazanim strojem za uspjeh u La Ligi

Atletico Madrid u aktualnoj polusezoni postigao značajan uspjeh i to uvelike zaslugom Diega Simeonea. Momčad koju je preuzeo bila je u raspadu, a brzo se pretvorila u dobro organiziranog natjecatelja za najbolje plasmane u španjolskoj prvoj ligi. Iskoristivši slabiju igru gradskog rivala, Atletico je zauzeo drugu poziciju, ali s čak 13 bodova iza Barcelone.

Španjolski mediji nastoje identificirati trenutak u kojem je počeo preokret za Atleticom. Zaključak - odlazak Joãoa Felixa. Mladi Portugalac bio je najskuplji igrač u povijesti kluba i trebao je zamijeniti Antoinea Griezmanna, ali Simeona ga nije uspijevao uklopiti u sustav. Držao ga je na klupi pa ga je pod pritiskom zbog basnoslovne cijene od 126 milijuna eura, koju je klub za njega platio, poslao u Chelsea.

Odlaskom Felixa u siječnju, Simeone je otklonio poslovni pritisak i mogao se koncentrirati na izgradnju sustava igre s igračima za koje u njemu ima mjesta. U polusezoni je Atletico osvojio najviše bodova među prvih pet timova španjolske lige, a gubili su samo od Barcelone i Real Madrida.

U Atletico se nakon manje uspješnog boravka u Barceloni od 2019. do 2021., vratio Antoine Griezmann i postao centralna figura Simeoneove momčadi. Premda je formalno na posudbi, od ljeta će službeno postati igrač Atletica i to samo za 20 milijuna eura, što je za igrača Griezmannovog kalibra vrlo povoljna cijena. Francuz je prema SofaScoreu najbolje ocijenjeni igrač LaLige s ocjenama od 7.71 do 10.

U aktualnoj sezoni je ukupno odigrao 43 utakmice, zabio 14 golova i upisao 15 asistencija, a uspješan je i u reprezentativnom dijelu s finalom Svjetskog prvenstva u Katru. Uz Griezmanna istaknuo se i argentinski reprezentativac Rodrigo de Paul, koji je u napravio značajan preokret u igri i postao važan član madridske momčadi.

Prema pisanju Marce, Felix bi trebao trajno napustiti Atletico, a klub se nada da će za njega dobiti najmanje 100 milijuna eura. Taj bi novac omogućio da održe na okupu stvoreni sustav i igrače te s uspjesima nastave i u idućoj sezoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije