Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješili ga se

Barcelona ga nije htjela, ali sad je među najtraženijim braničima: Barci izgledna dobra zarada

Ligue 1 - OGC Nice v Paris St Germain
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/3
13.05.2023.
u 10:00

Punjenju katalonskih džepova u njihovom pohodu ka povratku Lionela Messija mogao bi pomoći i potencijalni transfer mladog stopera Jean-Claira Todiboa (23). Za braniča su zainteresirani divovi Premiershipa, a u igri je i PSG. Cijena mu se penje na 45 milijuna eura, a kod tog transfera Barcelona zadržava 20 posto prihoda

Engleski divovi Manchester United, Liverpool i Newcastle iskazali su interes za francuskog stopera Jean-Claira Todiboa (23). Trenutno je branič Nice, u koji je stigao prije dvije sezone iz Barcelone, a tijekom tog vremena postao je jedan od najboljih obrambenih igrača na najvišoj razini francuskog nogometa.

Prema Transfermarktu njegova se vrijednost procijenjuje na 30 milijuna eura. Međutim, obzirom da je ugovorom još četiri godine vezan za Nicu, cijena transfera mogla bi biti i 15-ak milijuna eura viša. Ovakav ishod je dobar i za Barcelonu, koja ima pravo na 20 posto budućeg transfera mladog braniča.

Kataloni su Todiboa doveli kao 19-godišnjaka iz Toulousea. Za svoga boravka tamo prikupio je tek pet nastupa, a ubrzo su uslijedile posudbe u Benficu, Schalke i Nicu. Francuski ga je klub nakon posudbe u 2021. otkupio za 15 milijuna eura. 

Osim klubova iz Premiershipa stopera se povezuje i sa PSG-om. Naime, francuski prvak želi svoju momčad bazirati na francuskim igračima, a jedna od opcija za obrambeni dio postave im je i Todibo. 

Za Nicu je Todibo ove sezone nastupio 36 puta kroz sva natjecanja, a postigao je i dva pogotka. Po svome odlasku iz Barcelone otkrio je zanimljivu priču iz kluba. Kazao je kako na treninzima nitko nije smio niti dotaknuti Lea Messija. "Možda zvuči bizarno, ali istina je. On je najveći nogometaš svih vremena i nismo ga željeli ozlijediti", objasnio je tom prilikom Todibo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije