Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALE KATALINIĆA:

'Rebić je bolji nego što su bili svi naši napadači u njegovoj dobi'

'06.04.2013., Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 26. kolo, NK Slaven Belupo - RNK Split. Dario Canadzija, Ante Rebic. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Marijan Susenj/PIXSELL
09.05.2013.
u 20:08

- Da je igrao za Hajduk još bi više napravio jer je više publike, igra bolje kad je motiviran - kaže Kate

Iako su iz Splita lansirali informaciju da je jedan engleski klub (navodno Tottenham) službeno ponudio 12 milijuna eura za Antu Rebića (od toga je šest milijuna odšteta Splitu), ništa se konkretno još nije dogodilo. Naime, Rebića još nitko nije pozvao na razgovor, ni iz Splita ni iz Tottenhama.

Ostvarenje snova

– Bilo bi to ostvarenje Antinih dječačkih snova, i daj bože da je takva ponuda doista došla. U tom bi slučaju još ostalo samo da dogovorimo Antine uvjete – kazao je Rebićev menadžer Danko Đikić koji je zatrpan pozivima o Rebiću, ali sve mirno vodi uvjeren da će Rebić uskoro zaista i ispuniti svoj san i zaigrati u Engleskoj ili Njemačkoj.

O zanimanju Tottenhama ili bilo kojeg drugog engleskog kluba u otočkim medijima nema spomena. Od svjetskih medija, spominju ga u Italiji, i to kao igrača za kojeg se zanima Milan.

Za Rebića je važno da s obje noge ostane na zemlji, da od nabacivanja s milijunima eura ne poludi. Jer, takvih će biti još ako se posao uskoro i ne završi. A mogao bi jer zainteresiranih za njega ima mnogo i radi se na njegovu odlasku iz Parka mladeži.

Kako Inter ne pušta Matea Kovačića, Rebić bi, uz Livaju, trebao biti prva zvijezda reprezentacije do 19 godina koja će igrati na Svjetskom prvenstvu u Turskoj u lipnju i srpnju ove godine. To bi mu još moglo povisiti cijenu ne bude li dotad prodan. A bude li, bit će upitno hoće li ga novi klub pustiti.

Očito da je za Antom poludio nogometni svijet, jer zaista se radi o nadarenom igraču. U Splitu ga je trenirao Ivan Katalinić.

– Ante je najbolji igrač u mlađim kategorijama, zaista je odličan igrač. I da je igrao u Dinamu ili Hajduku napravio bi još i više. Pogotovu u Hajduku. Jer na Poljudu je puno publike, a Ante igra najbolje kad je motiviran, kad je puno ljudi ili kad igra protiv najboljih klubova, Dinama, Hajduka, Rijeke – kazao je Katalinić i odbio mogućnost da ga se s nekim usporedi.

Baš je poseban

– Nije on ni kao Mandžukić ni kao Bokšić, on je baš poseban i ne može ga se ni s kim uspoređivati. Ante je odličan u driblingu, može igrati na dvije-tri pozicije, na mjestu srednjeg napadača ili na krilu. Brz je, čvrst. On je bolji nego što je bio ijedan drugi hrvatski napadač u tim godinama! Tek mu je 19, a igra već više od godinu dana.

Katalinić ga je u seniorski nogomet uvodio polako, iako je bilo pritisaka da ga stavlja više.

– Znam kako treba s mladima, s njima treba strpljenja jer često igraju promjenljivo, što je i normalno. A znate kako je kod nas, kad odigra dvije-tri utakmice dobro igrača se diže u nebo, a kad odigra dva puta lošije, odmah kažu da ne valja – rekao je Ivan Katalinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije