Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO KLIZANJE

Reakcija Aščić na povijesni trenutak za Hrvatsku: Ostvarila sam sve snove

Valentina Aščić
06.02.2022.
u 09:30

– Zadovoljna sam. Zbog problema s PCR testovima došla sam u Peking dan prije utrke, imala sam tek jedan trening, i to na ledu neke druge dvorane. Da sam imala mogućnost treninga na ledu dvorane u kojoj se održava natjecanje, vjerujem da bi i vrijeme bilo puno brže. Ovako, trebalo mi je nekoliko sekundi da se priviknem na led – rekla je Valentina

Spletom okolnosti Valentina Aščić bila je prva hrvatska sportašica koja je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Nastupila je u kvalifikacijama brzog klizanja na kratke staze, na utrci na 500 metara i u svojoj skupini na cilj je došla kao treća s vremenom 44.681 sekundi što joj je donijelo 27. mjesto u konkurenciji 32 klizačice.

– Zadovoljna sam. Zbog problema s PCR testovima došla sam u Peking dan prije utrke, imala sam tek jedan trening, i to na ledu neke druge dvorane. Da sam imala mogućnost treninga na ledu dvorane u kojoj se održava natjecanje, vjerujem da bi i vrijeme bilo puno brže. Ovako, trebalo mi je nekoliko sekundi da se priviknem na led – rekla je Valentina.

Start se ponovio?

– Da, došlo je do sudara "noževa" pa smo morali ponoviti start. U ponovljenom startu izborila sam poziciju broj tri, nešto kasnije Francuskinja je pala tako da sam bila sigurno treća. Prve dvije bilo je nemoguće sustići. Za mene je ovo ostvarenje sna, sve ovo mi je pomalo nestvarno. Sada uživam gledajući uživo najbolje. Imam još jedan nastup, na 1500 metara 16. veljače. Do tada ima dovoljno vremena da se kvalitetno pripremim i da održim dosta treninga – zaključila je Valentina Aščić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije