Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA - CIBONA

Razbuktava se ‘hladni rat’ HKS-a i Cedevite

Cedevita - Darüşşafaka
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/4
15.12.2017.
u 17:36

Cedevita je u Andoru otputovala u utorak rano ujutro, a trebala se vratiti u četvrtak kasno navečer. U petak je derbi s Cibonom, a već u subotu slijedi odlazak u Beograd na nedjeljnu utakmicu s FMP-om.

U posve različitim okolnostima dva naša najjača kluba dočekuju današnji okršaj u sklopu domaće HT Premijer lige (18 sati). Favorit Cedevita bit će umoran, a gostujuća Cibona odmorna pa ta formula nudi zanimljivu predstavu.

Za razliku od vukova, koji su cijeli tjedan proveli u Zagrebu, cedevitaši su stigli s naporna puta u Andoru na kojem su, ktome još, doživjeli još i poraz.

Cedevita je momčad na putu

– Cibona će biti motivirana i odmorna, no mi imamo veći igračku kvalitetu i dužu klupu, a i igramo na svom parketu. Cibona sada ima drugog trenera, nešto su promijenili u igri, no pojedinačne kvalitete su iste i za njih se moramo posebno pripremiti – kazao je Cedevitin trener Jure Zdovc koji je zacijelo i ponajprije mislio na najboljeg centra domaće lige Luku Žorića, ali i na profinjenog i prekaljenog bivšeg cedevitaša Marka Tomasa.

Cedevita - Darüşşafaka
1/9

Cedevita je u Andoru otputovala u utorak rano ujutro, a trebala se vratiti u četvrtak kasno navečer. U petak je derbi s Cibonom, a već u subotu slijedi odlazak u Beograd na nedjeljnu utakmicu s FMP-om. Nakon toga, za Zagreb se neće niti vraćati nego će, već u ponedjeljak, poletjeti preko Moskve za Kazanj i nastup protiv Unicsa u Eurokupu.

A o tome napornome rasporedu ponešto je kazao i Filip Krušlin:

– Koliko god da se čovjek priprema za utakmicu, teško ju je odigrati kako si planirao kada si umoran. Ti umora nisi niti svjestan dok ne zaigraš, a onda osjetiš da fizički nisi pravi. No, ne bih se na to izvlačio. Protiv Andorre smo odigrali jednostavno loše i zato se uoči Cibone moramo skupiti što više možemo. Jer, čeka nas kvalitetan suparnik, uvijek motiviran u gradskim derbijima.

A Cedevitin umor je nešto na što, zasigurno, računa i Cibonin strateg Ante Nazor:

– Spremni smo da im poremetimo ritam. Uostalom, domaće prvenstvo je sasvim druga dimenzija vezano uz strane igrače.

I doista, od svojih šest stranaca, u utakmicama HT Premijer lige, Cedevita može u sastavu imati četvoricu, a na parketu (istodobno) samo dvojicu što također pojačava Cibonine izglede.

Osim na parketu, zanimljivo bi moglo biti i u VIP stolicama. Naime, predsjednik Cedevite Mladen Veber u jednom je ekstenzivnom novinskom istupu posumnjao u kapacitete aktualnog vodstva saveza pa nas zanima hoće li se prozvani na toj utakmici uopće i pojaviti.

Cedevita - Darüşşafaka
1/5

Uostalom, evo i dijelova odgovora iz ureda Hrvatskog košarkaškog saveza, nepotpisanog osobno, ali adresiranog od dvojice Vrankovića, predsjednika Stojka i glavnog tajnika Joke.

– Gospodin Veber navodi da se s novim ljudima u Savezu ništa nije bitno promijenilo, a to je neistina jer novi su sljedeći programi: HT Premijer liga u punom obliku, Prva muška liga, Final Eight Ćosićeva kupa, jedinstvena kadetska liga, završnice mlađih dobnih kategorija na jednom mjestu, projekt minibasketa, turniri tri na tri, ljetni kamp HKS-a, izobrazba trenera, ugovor s izbornicom ženske reprezentacije, tv-emisija “Hrvatska košarka” na Arena Sportu, dijagnostika svih selekcija na KIF-u, regionalno okupljanje kadeta i Basketpress konferencija.

Hrvatska liga jeftinija no ikad

Na prigovor o tome kako je domaća liga za klubove još uvijek preskupa i po tome neusporediva s regionalnom ABA ligom, iz Lipovečke Veberu ovako dociraju:

– Hrvatska liga jeftinija je nego ikad, što pokazuje uvid u financije HKS-a. HKS je iznašao sredstva da piramidalno sufinancira sve lige, a gospodin Veber bi kao gospodarstvenik trebao znati da nešto što je sustavno zanemarivano dugi niz godina nije lako vratiti nakon samo godinu dana rada.

U HKS-ovu priopćenju ističe se i to da žale što je Veber svojevoljno napustio mjesto u Izvršnom odboru HKS-a i da nije točno da Savez ne komunicira s Cedevitom.

– Mi smo stalno u kontaktu s direktorom Užbincem, po potrebi i sa sportskim direktorom Mamićem, a u njihovu međusobnu komunikaciju ne ulazimo... Čudi i što Veber navodi problem s navijačima jer su dvorane u Sinju, Šibeniku, Splitu, Osijeku, Jazinama i Škrljevu kvalitetno popunjene, a ako se prisjetimo da je Cibona finale PH igrala pred ispunjenim Draženovim domom, onda je očito da Cedevita ima problem sa svojim navijačima, no to je njihova politika u koju se ne želimo miješati.

Veber je Savezu predbacio i to da šef Stručnog savjeta Dino Rađa s njima, kao najjačim domaćim klubom, uopće ne komunicira, na što iz HKS-a poručuju sljedeće:

– Šef struke prisustvovao je svim natjecanjima mlađih kategorija kao i na okupljanjima svih reprezentacija te je tako stekao potrebnu sliku za rad u budućnosti.

Predsjedniku najkvalitetnije domaćeg kluba iz HKS-a su još predbacili da situacija s regionalnom ligom, kojoj je dopredsjednik, baš i nije tako sjajna kao slika kakva se pokušava stvoriti.

– Kada se prije godinu dana u regionalnoj ligi sve slagalo, nije nas se ništa pitalo, a sada nas se zove na razgovore, i formalne i neformalne... Jedno je privatna liga u kojoj sutra možete imati i 20 klubova, no nas Zakon o sportu obvezuje da poštujemo nacionalnu ligu.

Komentara 2

KR
kruti195
18:37 15.12.2017.

čedevitica, omiljena igračkica udbaškom tajkunčiću postala preskupa,ihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije