Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJUD Trener bijelih uoči utakmice sa Slavenom na velikim je mukama

Raspala se Mišina obrana, u momčad će ući Aračić

18.11.2008.
u 19:02

Već je pokazao da nije jedan od onih koji vole kukati i plakati.

- Imam puno povjerenje u igrače koje odredim da istrče na teren - rekao je Hajdukov trener Ante Miše.

Najveći trenerski ispit
A uoči svog najvećeg trenerskog ispita, jer gostovanje u Koprivnici kod Slavena Belupa Mišin je najveći dosadašnji zalogaj, mladi trener je na velikim mukama. Obrana koja 482 minute nije primila pogodak, ili obrana koja je u posljednjih sedam utakmica primila samo jedan pogodak, potpuno se raspala.

- Imam problema kako složiti zadnju liniju, ali naći ćemo neku kombinaciju. Važno je da nemam problema sa sredinom terena i napadom - kaže Miše.

Dakle, Miše za Koprivnicu, zbog tri žuta kartona, ne može računati na Borisa Pandžu.

- Ponekad ga se protivnički napadači uplaše, tako goropadno izgleda - objašnjava Miše.

Nema ni Ivana Strinića, koji je u utakmici protiv Rijeke isključen.

- Nije zaslužio isključenje, ne mora svaki pad u protivničkom šesnaestercu biti za žuti karton. A Strinić se iz utakmice u utakmicu diže - kaže Miše.

Čekanje Buljatove kazne
Nedostajat će možda Jurica Buljat, trener bijelih moli se da se odluka o kazni prolongira.

- Djeluje tako moćno, ima odličnu dugu loptu. Baš će biti šteta bude li dugo pauzirao - kaže o svom stoperu Miše.

Ostao je Miše na Mariju Maloči kao jedinom, i to pričuvnom stoperu, te na Anti Aračiću, stasitom Imoćaninu, koji je tek potpisao ugovor. Računa Miše da će u kombinacijama biti i Goran Jozinović, mladić koji se ozlijedio u subotnjoj utakmici juniora, ali će se priključiti treningu prve momčadi.

No, Miše će se odlučiti za iskustvo i rutinu, pa će Maloči na stoperskoj poziciji pridružiti Aračića. Njegovu igru u dvoboju druge momčadi protiv Dugopolja Miše je pozorno pratio. On i njegov pomoćnik Dean Računica digli su palac gore za Aračića.

- Igrao je solidno - nije se htio Miše zaletjeti s ocjenom, ali i da hoće slagati neku drugu kombinaciju na stoperskome mjestu, ne može. Jer je nema.

A na desni bok vratit će Marjana Buljata, dok će lijevo premjestiti svestranog Gorana Rubila, koji taj posao može odraditi.

Protiv Dugopolja, s kapetanskom vrpcom, prvi put nakon operacije igrao je Boris Živković. Ima novu, kratku frizuru, baš nam Žile djeluje mladoliko. Igrao je u veznoj liniji, ali Živković još nije u punom trenažnom procesu i teško je vjerovati da će Miše računati na njega do kraja ovog dijela sezone. Inače, u toj utakmici Dario Jertec još jednom najavio je svoje velike mogućnosti. Skupo plaćeni igrač dolazi do daha, pokazuje da ne bi trebao biti prolaznik u Hajdukovom dresu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije