Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET DO 20 GODINA

Radošević: Imamo realnu priliku osvojiti europsko zlato!

Leon Radošević
PIXSELL
08.07.2010.
u 11:26

Deset godina nakon Europskog prvenstva za košarkaše do 18 godina, Hrvatska će ugostiti mlade nade Starog kontinenta. Ovog puta je ta granica postavljena na "do 20 godina", ali je cilj ostao isti - sam vrh i europsko zlato.

- Prava smo 'klapa', odlična momčad i jako puno nam znači što smo već par godina skupa i dobro se poznajemo - kaže Leon Radošević jedan od najvažnijih igrača izbornika Borisa Kurtovića nakon treninga u Makarskoj gdje se igraju susreti skupine D.

Ukoliko preskočimo "nezgodne Slovence s kojima nismo igrali u posljednje vrijeme", "poletne, ali i objektivno slabije Španjolce kod kojih svi šutiraju" te "fizički moćne Nijemce", kako je protivnike u prvoj skupini opisao Radošević, rezervirali bi mjesto u drugom krugu koji se igra u Zadru.

Nakon Makarske u Zadar

- Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu prvo u Makarsku i podrže nas jer vjerujemo da možemo otići do kraja. U odličnu, pravu košarkašku atmosferu u zadarskom Višnjiku niti ne sumnjam jer to je publika koja poznaje košarku i koja će prepoznati kada nam treba dodatni impuls - rekao je mladi Cibonin centar kojem manji problemi s leđima neće biti prepreka da uz Prostrana, Delaša, Zubčića, Ramljaka i Batura pokuša odvesti Hrvatsku do europskog vrha.

- Razgovaramo i međusobno o pritisku koji postoji, ali mene osobno tako nešto dodatno motivira i djeluje samo pozitivno. Velika je prednost što igramo na domaćem parketu, što smo osjetili dvorane u kojima ćemo igrati i što ćemo imati tribine iza sebe.

Grčka i Litva kao najopasniji protivnici

Podrška će biti potrebna pogotovo u završnici, gdje bi najneugodniji protivnici trebali biti aktualni prvaci Grci, visoki Rusi, atletski Francuzi, uvijek talentirani Litavci, koji možda neće doći u najjačem sastavu, ali...

- Litva je po meni najkompletnija momčad, srebrni iz "do 18" kategorije i uvijek opasni. Grčku smo dobili prelako na pripremama (77:61 op.a.) i čini mi se da su tada skrivali jako puno stvari - kaže mlada hrvatska uzdanica čiji je talent prepoznao i izbornik seniorske reprezentacije Josip Vranković.

Želja je ostanak u Ciboni

- To mi je bio pravi, ali pozitivni, šok. Vidjet ćemo hoću li otići na pripreme jer je ovo sezona u kojoj ću odigrati više od 80 utakmica. Već osjećam da sam istrošen, a na pripremama A reprezentacije bih morao igrati protiv još jačih igrača - objektivan je Radošević te dodaje:

- U ovom trenutku mi je važnije da se odmorim prije Ciboninih priprema.

Spominjanje vukova znači i da planiraš ostati?

- Volio bih ostati u klubu, rekao sam to već i svom menadžeru. Ipak sam tu dobio veliku priliku i mislim da je sljedeća sezona period u kojem mogu još više napredovati. Velika je stvar što sam u manje od dvije godine došao iz nižih liga do prvog poziva u seniorsku reprezentaciju. Ipak, nisam poletio i znam da moram još puno raditi - iskren je bio Radošević.

Koji je uvjet ostanka?

- Važno mi je osjetiti samo da se nešto pokreće, da mi isplate barem dio dugovanja. U suprotnom ću morati zatražiti raskid ugovora - rekao je Radošević i otišao na odmor prije popodnevnog treninga.

Naporne pripreme i brojni susreti iskorišteni za uigravanje mladi hrvatski košarkaši će početi "naplaćivati" od danas. Sve utakmice u Makarskoj Hrvatska igra od 21.15 sati, a u tri dana zaredom protivnici su Slovenija, Njemačka pa Španjolska.

Kao što je i izbornik seniora Vranković rekao:

- Daj Bože da dečki uspiju ostati u turniru do nedjelje 18. srpnja pa da pogledamo finale u Višnjiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije