Naslovnica Sport Košarka

Radošević: Bolju bismo potporu imali na N. Zelandu

Na EP-u za košarkaše do 20 godina najviše je podbacio grad košarke. U posljednjih 10 godina Zadar se košarkaški jako promijenio. Tada su, za vrijeme juniorskog EP-a, Jazine bile pune.
20. srpnja 2010. u 11:53 9 komentara 2 prikaza
'18.07.2010. ,Zadar - Europsko prvenstvo u kosarci za juniore do 20 godina.Utakmica za trece mjesto.Hrvatska - Spanjolska.Leon Radosevic. Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
Foto: 'Dino Stanin/PIXSELL'

S obzirom na srednju vrijednost njihovih igara tijekom EP-a za igrače do 20 godina, četvrto je mjesto za hrvatske košarkaše uspjeh. Dakako, to je manje od priželjkivanoga, no bez dodira sreće – u četvrtfinalu protiv Srba – mogli su završiti daleko od zone medalja.

Kao što su, zakočeni ozljedama Prostrana, Butorca, Olivarija i Radoševića, posustali izabranici Borisa Kurtovića, podbacili su i Zadrani. U četvrtfinalu je bilo 3000, u polufinalu 2000 gledatelja, a u borbi za broncu niti 1000. Sve to razočaralo je naše igrače pa i Leona Radoševića, koji je u posljednje dvije utakmice, zbog slomljenog malog prsta, igrao pod injekcijama:

– Da se igralo na Novom Zelandu, možda bismo igrali u finalu jer ondje smo lani, na SP-u, imali jaču potporu nego u Višnjiku. To je sramota za grad košarke. Zadarski novinari kažu da je podbacila promidžba organizatora koji su mislili da će Zadrani reagirati spontano. Po mišljenju nekih, propuh na tribinama nastao je na relaciji grad - organizator (HKS) od kojih nitko nije razgovarao s vođama navijačke skupine Tornado koja očito voli da joj se "titra".

Nažalost, u posljednjih 10 godina Zadar se košarkaški promijenio. Tada su, za vrijeme juniorskog EP-a, Jazine bile pune. Bio bi i Višnjik da je netko doveo 2000 polaznika raznih košarkaških škola i članove njihovih obitelji. No, takvim se idejama nitko nije bavio.

Delaš i Radošević upitni za A-reprezentaciju  

Mario Delaš i Leon Radošević mogli bi otpasti s liste kandidata za SP u Turskoj. Obojica se žale na ozljede koje su ih pogodile tijekom EP igrača do 20 godina.

– Slomljen mi je mali prst desne ruke i longetu ću nositi dva-tri tjedna – kaže Radošević.

Član najbolje petorke EP-a mladih Mario Delaš žali se na teškoće s leđima i Ahilovom tetivom:

– Pridružit ću se reprezentaciji kada se oporavim. Na pripreme ne mogu doći ozlijeđen.

Kao izbornikov savjetnik, pripremama u Poreču priključio se i Toni Kukoč.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • toothworm:

    realno gledajući..ništa čudno... gledajte i davis cup u poreču i splitu..katastrofa...

  • fellix1601:

    Davno sam napisao da je dvorana.... Višnjik prekrasna , ali jazine su ipak legenda Hrvatske košarke !!!!!!!

  • Lass:

    zadrani sramite se!!!!