Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split CO Dino Rađa

Rađa: Odlazim jer više ne mogu žicati novac

'26.07.2010.,split - kosarkaski klub split dino rada odlazi iz kluba a na njegovo mjesto dolazi ante naletilic dino je dosao na motoru sa petrom skovrljom koji nije nosio kacigu Photo: Nino Strmotic/P
'Nino Strmotic/PIXSELL'
27.07.2010.
u 10:50

Za novog je šefa momčadi s Gripa jednoglasno potvrđen poduzetnik Ilija Naletilić, vlasnik tvrtke Iner.

Dino Rađa, nakon više od sedam godina, više nije predsjednik košarkaša Splita Croatije osiguranja! Tako je odlučeno na jučerašnjoj skupštini kluba, a njegov nasljednik bit će poduzetnik Ilija Naletilić, vlasnik tvrtke Inero, koji je izabran na četverogodišnji mandat.

Sve odluke donesene su jednoglasno, a na sjednici je bio 21 od 30 "skupštinara". Potvrđeno je da Petar Škovrlj ostaje na mjestu direktora kluba, o njemu je Rađa govorio biranim riječima.

– Nisam nikada vidio nekoga tko se tako zdušno bavi svojim poslom – kazao je Rađa.

Obrazložio je razloge svog odlaska.

– Odlazim jer ne mogu više žicati novac, nitko me ne šljivi, izgleda da u Hrvatskoj moje ime ništa ne znači – kazao je razočarani Rađa.

Donio je zanimljivu odluku što se tiče svog novca koji je tijekom svih ovih godina dao ili posudio klubu.

– Ne tražim natrag taj novac, već ga darujem zaposlenicima kluba. Oni će ga sigurno dobiti, ne znam hoće li to biti u gotovini ili kroz dionice nakon preoblikovanja, ali darujem ga njima – otkrio je Rađa.

Rađa se potpuno povlači iz splitskog kluba.

– Takva je moja odluka, a bude li me klub trebao, pogotovu što se kontakata u inozemstvu tiče, bit ću mu na raspolaganju – zaključio je sada već bivši predsjednik.

Nekoć slavni klub s Gripa u procesu je preoblikovanja u sportsko dioničko društvo i kada posao bude gotov u rad kluba uključit će se i grad Split, koji će u značajnom postotku biti vlasnik kluba. Tako su i sve odluke na skupštini donesene uza suglasnost Grada.

Predsjednik Naletilić će do nove skupštine koja je sazvana za rujan izabrati Upravni odbor u kojem će uz njega sjediti još četiri člana, a skupština će odlučiti prihvaća li ili ne Naletilićeve kandidate.

Novi predsjednik žutih Ilija Naletilić najavio je kako očekuje da će se klub stabilizirati za dvije-tri godine, a smatra da će u tome puno pomoći i proces preoblikovanja koji je u tijeku. A do tada?

– Oslonit ćemo se na vlastite snage, na mladiće koji su igrali u juniorskom prvenstvu Hrvatske. Nećemo kupovati zvijezde, trebaju nam borci – govorio je Naletilić.

To bi značilo da Split i u idućoj sezoni čekaju teški dani. Očito je da će proći još dugo vremena dok košarkaši s Gripa opet budu barem blizu hrvatskoga košarkaškog vrha.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:35 27.07.2010.

Rađa: Odlazim jer više ne mogu žicati novac a svoj novac baš ne dajem rado za netalentirane košarkaše..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije